• SVA JO11 – VITESSE ’22 JO11-5
    Vandaag een vroegertje! Waar we vorige week pas in de middag moesten spelen, ging nu al vroeg de wekker. Om half 9 was het C-veld ons domein. Na een warming-up, werd de opstelling bekend gemaakt. Op doel begon Dave, Tobias en Alex in de verdediging, daarvoor Ilya, Gijs J en Twan en voorin hadden we Gijs H en Boy. In de wissel Nassim, Mark en Tom. Zoals je ziet 3 wissels, dat houdt dus in dat er flink gewisseld moet worden om iedereen even lang te laten spelen. En het kan dus gebeuren dat je soms tweemaal gewisseld wordt. Dit gebeurd op een zo’n eerlijk mogelijke manier, dus je mag ‘balen’ als je gewisseld wordt, maar boos worden heeft geen zin!
    Dan nu de wedstrijd. Je kon meteen zien dat beide teams er zin in hadden. Het spel golfden op en neer. Dave die, ondanks z’n zere duim, scherp stond te keepen. Alex en Tobias die keurig oog voor elkaar hadden en elkaar goed coachte, complimenten mannen! Hierdoor haalden jullie het gevaar uit menig aanval. Na goed opletten en doorzetten van Ilya, hadden we weer de bal veroverd. En wat een mooie bal van Ilya op Twan. Twan zette het op het sprinten en gaf ondertussen ook nog eens een mooie bal op Boy. En zo’n kans is aan onze spits wel besteed, 1-0. Hierna leken we goed door te drukken. Gijs H die een uitbal snel nam en hierdoor paniek veroorzaakte bij de Castricummers. Een vrijstaande Nassim werd simpel gevonden. Nassim twijfelde geen moment en schoot op doel, helaas stond de keeper op de goede plaats. Ook een schot van Tom ging rakelings langs de goal. Daarna een rommelige fase van beide kanten. Van een onoplettendheidje aan onze kant maakten Vitesse handig gebruik, 1-1. Meteen daarna viel ook heel ongelukkig de 1-2. Er moest een tandje bijgeschakeld worden, en dat deden onze rood-witte leeuwen. Na een echte scrimmage voor onze goal, kwam Gijs J er als winnaar uit. Met een hele mooie lange bal op de klaarstaande Boy, gaf hij deze een vrije doorgang op het vijandelijke goal. Ook nu bleef Boy uiterst koel, 2-2. Weer een aanval van ons. Nu was het onze Mark, die een dijk van een wedstrijd speelde, die hard op doel schoot. Maar weer was de keeper bij de pinken. Een laatste plaagstootje van Vitesse, werd door hun goed uitgespeeld, 2-3.
    Rust. Mannen, prima spel. We zijn allemaal goed aan het doorjagen op de bal. En, ondanks dat het niet altijd allemaal evengoed gaat, proberen we elkaar wel goed aan te spelen! Dat wil ik zien.
    De tweede helft. Waarbij wij normaal gesproken wat roestig uit de startblokken komen, kwamen we nu als een echte geoliede machine weer op het veld. Want binnen een paar minuten was het na een goede corner van Boy, Twan die de bal achteloos achter de keeper schoot, 3-3. Uit een volgende aanval van onze mannen, was het Dave, die na een goede bal van Alex, de 4-3 kon laten aantekenen. Dat Vitesse ook leuk meedeed, bleek wel uit het feit dat ze de 4-4 konden maken. Na een ongelukkig moment voor ons doel, kreeg de tegenstander een penalty. Tom, die inmiddels Dave had vervangen op doel, stopte gewoon de pingel. Goed opgelet Tom! Maar even later was het toch raak voor Vitesse, 4-5. Nog niets aan de hand. Een hard schot van Mark belandde nog op de lat. Maar bij een volgende aanval was het toch raak. Na een sterke aktie van Tobias werd Gijs H in stelling gebracht, die zag Twan vrijlopen. En vandaag had Twan het als spits op de heupen, 5-5. Nog 5 minuten te gaan en alles is weer ‘open’. Nassim testte de keeper, Ilya zag zijn schot smoren in de mensenmassa voor de goal. Maar het slotakkoord was toch echt van ons. Na goed doorjagen van het hele team, kwam de bal voor de voeten van Twan. Na één keer knipperen met de ogen, lag hij gewoon in het netje, 6-5. Hierna vond de scheidsrechter het welletjes en was onze eerste overwinning van het seizoen een feit. Top gespeeld mannen. Nu kunnen jullie met een goed gevoel naar de kermis. As dinsdag dus GEEN trainen, donderdag wel gewoon.