• Zwolle uit, altijd lastig. Met slaap in de ogen verzamelden de ouders om 8:30 bij De Oceaan. Vandaag ging het vreemdelingenlegioen van de JO11 van SVA de eer hooghouden tijdens het 123 Ink Toernooi. Het team had precies 8 spelers en bestond uit Milan, Dylan, Djayven, Tom, Renzo, Clint, Nout en Thomas. Er waren dus 4 teams vertegenwoordigd!

    In Zwolle aangekomen bleek het toch heerlijk voetbalweer. Na een fijne warming up werden we opeens omgeroepen; het schema was aangepast. Het roemruchte team van Veendam zat in onze poule, maar kwam helaas niet opdagen. Hierdoor gingen we in een aangepast schema 2x spelen tegen Wasmeer 11-3 en de gasten van WVF 11-3.

    De eerste wedstrijd vlogen we uit de startblokken en de tegenstander had het lastig met ons ‘fysieke’ spel, zoals zij het noemde. Hier en daar vloog de tegenstander uit balans, maar gemeen was het niet. Vrij normaal, zoals we rondom Amsterdam zouden zeggen. Het beste was nog dat we dit niet nodig hadden en we speelden goed samen en zorgden voor een terechte 3-0 winst. Op naar het duel tegen het thuisteam van WVF. Het bleek een spannende wedstrijd te worden. We hadden het overwicht en de kansen, maar zetten deze niet om in doelpunten. Na de 2-0 volgde de 2-1 en toch nog wel even billen knijpen.

    Na de rustperiode met doekschieten mochten we aan de returns beginnen. Wasmeer had een revanche in gedachten en speelden goed. Bal op de paal en bal op de lat, maar niet in het doel. Het had zomaar gelijk kunnen staan, maar onze mannen lieten zich niet kisten en gingen voor de 3-1 overwinning. Hierna volgde de return tegen het lastige WVF. Zouden we dan toch kampioen worden…? Ja en hoe. Met een 8-0 overwinning verpulverden we de tegenstander met flitsend spel en konden we de beker meenemen naar Assendelft.

    Thomas hield twee keer de nul. Clint scoorde de goal waarover hij vannacht gedroomd had. Milan stond een halve wedstrijd linksvoor en strooide met drie assists en scoorde zijn eerste officiële goal voor SVA. Nout stond voor het eerst een aantal minuten rechtsvoor en schoot zo hard op de keeper dat deze hem niet kon houden en een medespeler hem erin kon tikken. Tom heersde op het middenveld en scoorde er twee in de spits. Renzo scoorde zijn eerste goal van het seizoen. Dylan was weer flitsend met mooie acties en goals op de linkerflank. Djayven werkte als een beest en scoorde er aardig op los. Mannen, jullie waren een geweldig team met elkaar. De ouders gezellig en positief. Jurgen en ik hebben langs de zijlijn genoten! Een heerlijk dagje Zwolle.
    Groeten, Paul (vader Milan & Dylan)