• SVA JO12-4 – DEM JO12-5
  Na de goede wedstrijd van vorige week tegen Sporting Krommenie, mochten we het nu proberen tegen DEM. De afgelopen jaren zaten ze steevast bij ons in de competitie, dus we wisten wat we konden verwachten. Om 11.30 uur moesten we beginnen. We speelden met Twan op doel, daarvoor Tobias en Daniël, op het middenveld hadden we Enzo, Alex en Mark, voorin mochten Gijs H en Boy het gaan doen. In de wissel hadden we Ilya en Gijs J (die heel graag wilde invallen bij zijn ‘oude’ voetbalmaatjes, top Gijs!)
  De eerste 10 minuten waren een beetje rommelig van beide kanten. Je kon wel zien dat SVA goed probeerden over te spelen, maar net bij dat laatste passje ontbrak wat nauwkeurigheid. Opeens was daar Mark, die een goede bal van Gijs H een flinke knal gaf, maar de keeper van de Beverwijkers gaf zich (nog) niet gewonnen. Weer een mooie aanval van SVA. Je kon zien dat het ging lopen met de mannen, want zo nu en dan wisten de blauw/witte niet waar ze het moesten zoeken. Gijs J, die goed aan het coachen was, speelde Ilya in. Ilya die na een mooie rush langs de zijlijn ook perfect het overzicht hield en Boy in de loop aanspeelde, zijn schot was helaas een prooi voor de Beverwijkse goalie. DEM die dacht vervolgens de bal simpel uit te spelen, maar hadden buiten een gretige Alex om gerekend. Want zijn goede onderschepping stelde Ilya in staat te doen wat hij heel goed kan en dat is de bal snoeihard trappen. Ik denk dat de keeper de bal niet eens heeft zien aankomen, 1-0. Een klein plaagstootje van DEM werd vakkundig door onze Twan ‘de man’ gekeerd. Hij gaf de bal keurig mee aan Tobias, die één man omspeelde en Gijs J zag vrijstaan. Zij steekbal op Boy werd gepromoveerd tot doelpunt, 2-0. Mannen echt een mooie aanval! Nog een mooi schot van Enzo, maar zijn schot was net aan de verkeerde kant van de paal geplaatst. Toch nog een aanval van DEM, maar weer was het Daniël die goed opgesteld stond en zodoende metee het gevaal uit de aanval haalde.
  RUST. Nou mannen, wat een gala-voorstelling schotelen jullie ons voor! Wat opvalt is dat we elkaar proberen te bereiken met goed overspel. De tegenstander weet er af en toe geen raad mee!
  De goedleidende scheidsrechter floot voor het begin van de 2e helft, en weer was het SVA dat doorging waar het mee was geëindigd. Een mooie bal van Gijs H op Boy vond net geen doel. Maar de volgende aanval was wel raak. Een sterk spelende Enzo keek goed naast hem en zag Ilya vrijstaan. Ook hij behield het overzicht en gaf zodoende Mark de gelegenheid om een hoekje uit te kiezen, 3-0. Daarna even een rommelige fase, waar we vooral het overzicht van de laatste pass kwijt waren. Maar gelukkig hadden we achterin Daniël en Tobias staan, want die waren voor de aanvallers van DEM onpasseerbaar. Een snel genomen achterbal van Twan, kwam bij Boy terecht. Boy die nog eens twee man omspeelde en vervolgens vanaf de achterlijk de bal keurig voorgaf op Alex. Alex kon rustig een hoek uitkiezen, en deed dat uitstekend, 4-0. DEM werd moeier en moeier, maar onze toppers niet. Ze stroopten de mouwen nog eens extra hoog op en bleven alles geven. Een goed opgekomen Enzo gaf ook nog eens een goed vervolg aan de leuke aanval. Weer was het Mark die hiervan dankbaar gebruik maakte, 5-0. Een volgende aanval van onze rood/witte-leeuwen. Het was Alex die zich goed aan de zijlijn aanbood. Zijn pass richting Gijs H was net tekort, want de keeper ‘plukte’ de bal vlak voor zijn voeten weg, jammer mannen. Maar nog was de koek niet op. Gijs J die als vanouds weer als mid-mid speelde stuurde Ilya richting het vijandelijke doel. En met Ilya weten wij inmiddels, er komt een loeihard schot aan. Weer stond de keeper erbij en keek ernaar, 6-0. Dit was tevens de eindstand.
  Mannen! Een heel groot compliment aan jullie alle 10! Wat speelden jullie goed samen. Als er een keer een bal werd verspeeld, werd er niet gemopperd, maar probeerden wij als TEAM weer die bal terug te krijgen. Ik geef jullie allemaal een 10+ vandaag. Volgende week tegen Ado’20, die hebben tot op heden ook beide wedstrijden gewonnen.

  Erik Huijgen