• SVA JO12-4 – DEM J012-5
  Na een week van regen, regen en regen scheen vanmorgen zowaar het zonnetje. Heerlijk weer voor onze toppers om te voetballen. Na de goede wedstrijd van vorige week, waren de verwachtingen voor vandaag hoog gespannen. We begonnen met Twan op doel, daarvoor Daniël en Tobias, op het middenveld hadden we Enzo, Alex en Mark, voorin hadden we Ilya en Gijs H. In de wissel stonden Boy en Gijs J (die weer eens meewilden doen met zijn oude voetbalvrienden!)
  De eerste helft begonnen we goed. We bleven heel rustig aan de bal en steevast zochten we de vrije man op. Precies waar we met ‘een rondootje’ op trainen, lieten jullie goed zien tijdens de wedstrijd. Een snel genomen intrap van Alex was goed, de bal op Ilya ook. Ilya zag in zijn ooghoeken Mark zich goed aanbieden. Zijn bal was keurig in de loop gegeven, het was jammer dat Mark net te hoog schoot. Maar dit was een aanval uit het boekje! Bij de volgende aanval konden we wel op de banken staan. Enzo gaf een goede bal op Ilya en weer wist hij Mark te vinden. En dit maal was het Mark die de bal precies over de keeper en onder de lat krulde, 1-0. Bij een spaarzame counter van de Beverwijkers bleef Twan uiterst rustig en kon de bal simpel oppakken. Daniël bood zich goed aan aan de zijkant, hetgeen werd gezien door Twan. De bal die Daniël op Mark gaf was goed. En nu waren de rollen omgekeerd, want het was nu Mark die een assist op Ilya gaf en die knalde de bal achter de DEM-keeper, 2-0. Een goed opgestelde Gijs H maakte de bal afhandig van de Beverwijkse aanvaller. Gijs J kreeg de bal keurig aangespeeld en met zijn versnelling liep hij zomaar langs twee spelers en behield ook nog eens het overzicht. Ilya maakte weer dankbaar gebruik hiervan, want hij liet de keeper weer ’vissen’ naar de bal, 3-0. Tobias die zijn tegenstander geen centimeter ruimte gaf en zo de bal kon veroveren had een mooie bal op Boy. Onze spits zag Enzo vrijstaan en met een beetje geluk belande zijn schot achter de keeper, 4-0.
  RUST. Nou, jullie waren heerlijk aan het ballen. De vrije man werd goed gezocht en vaak gevonden. Dus Paul en ik hadden eigenlijk geen verdere teams, behoudens DOORGAAN zoals we spelen.
  De tweede helft begonnen we weer heel sterk. De bal kwam via Daniël bij Mark. Boy die met een goede loopaktie zichzelf vrijliep kreeg de bal prima aangespeeld. Met een veegbeweging liet hij de keeper compleet kansloos, maar helaas stond de paal in de weg. Een sterker wordend DEM liet ook zien dat zijn echt wel kunnen voetballen. Want een goed uitgevoerde counter verder en het stond 4-1. Bij een volgende aanval van onze rood-witte leeuwen was het Gijs H die zich niet opzij liet zetten, waardoor Tobias de bal mee kon nemen. Ilya kreeg de bal in de loop aangespeeld en probeerde de keeper van grote afstand te verschalken, maar helaas mikte hij net een paar centimeters te hoog. Nog een paar kansjes van ons, maar het schot van Alex werd goed gekeerd door de keeper en het geplaatste schot van Gijs J ‘Frenkie’ was net iets te scherp geplaatst en bij de goede aktie van Enzo lukte het net niet om de bal dat laatste tikkie te geven. Maar ja ……. en zoals het bij voetbal altijd is, als je ze zelf niet maakt, dan doet de tegenstander dat (tot twee keer aan toe) wel, 4-3. En waarbij wij duidelijk de sterkste waren, was het de laatste vijf minuten toch nog een beetje billenknijpen. Maar gelukkig gaf Twan zich hierna niet meer gewonnen en konden we de punten gewoon in Assendelft houden.
  Van de week weer lekker trainen en dan staat voor zaterdag Sporting Krommenie te wachten op ons. Maar als we zoals vandaag de 1e helft speelden, hoeven we voor helemaal niemand bang te zijn.

  Erik Huijgen