• SVA JO12-4 – ODIN ‘59 JO12-4
    Vandaag mochten de mannen proberen zich te revancheren voor de nederlaag tegen ADO. Het slachtoffer hiervan moest ODIN worden. Helaas kon Daniël er niet bij zijn, maar met Noah en Nassim hadden wij dit gemis goed opgevangen. We begonnen met Twan op doel, daarvoor Alex en Tobias, op het middenveld hadden we Mark, Ilya en Enzo, voorin Nassim en Boy. In de wissel begonnen Gijs en Noah. De mannen begonnen vol enthoussiasme aan de wedstrijd. En binnen no-time was het Boy, die na een mooie bal van Nassim, zich keurig vrijspeelde en doeltreffend kon afronden, 1-0. Daarna was het vooral SVA, SVA en nog eens SVA dat de bal had. Het laatste balletje kwam net niet goed aan, of het was Ilya dat de lat tijsterde, of Mark die net voorlangs schoot. Maar goed, als we zo blijven spelen komt het allemaal goed. Helaas nog een verdwaalde counter van de Heemskerkers die ze keurig afronden, 1-1. Maar daarna was het woord weer aan onze rood-witte leeuwen. Telkens was het Noah die keurig om zich heen keek en achtereenvolgens Boy en tweemaal Nassim een niet te missen kans gaf, 4-1. Goed opletten van Enzo, met een dito vervolg. Noah die dankbaar gebruik hiervan maakte, 5-1. Ook Gijs was een te grote sta-in-de-weg voor zijn tegenstander en met een simpele breedtepass was het weer Noah, 6-1.
    RUST. Nou mannen, we hebben niets te klagen. Naast het heerlijke weer, schotelen jullie alle aanwezigen een hele goede pot voor. Ga zo door. In de rust hadden we afgesproken dat Twan ging voetballen en dat Ilya lekker ging keepen. De eerste de beste tegenaanval van ODIN was helaas raak, 6-2. Maar hierna was er maar één team aan het voetballen. Noah en Mark hadden allebei door dat de Heemskerkers zonder vaste keeper speelden, want hun goed geplaatste afstandschot vloog er op identieke wijze in, 8-2. Daarna een goede onderschepping van Ilya, die de bal aan Tobias meegaf. Zijn voorzet op Enzo was prima en het vervolg ook. Want Enzo zijn voorzet werd vakkundig door Twan, met links notabene, naar binnen geprikt, 9-2. Bij de volgende aanval waren de rollen omgekeerd, want nu was het Twan die Enzo in stelling bracht, 10-2. Ook de volgende twee goals konden op naam van Enzo worden gezet, de eerste na een mooie bal van Alex en de tweede na goed samenspel tussen Noah en Gijs, 12-2. Mark wilde ook aan het feest meedoen en noteerde zijn tweede goal na een huize scrimmage, 13-2. Bij de volgende goal was het Noah die op doel schoot, zijn schot werd onbedoeld door Gijs met zijn billen tegengehouden, maar gelukkig kwam de bal precies voor Noah zijn voeten terug, ja en tweemaal is scheepsrecht, 14-2. Ook Tobias liet zich in de spits zien. Zijn eerste poging spatte op de lat uiteen, maar zijn tweede bal was wel raak, 15-2. De laatste goal was een echte teamgoal. Ik denk dat alle spelers de bal aangeraakt hadden, voordat hij voor de voeten van Alex kwam, 16-2.
    Mannen, jullie hebben een prima pot neergezet. Aankomende week is er woensdag in elk geval GEEN trainen, dit natuurlijk vanwege de kermis.

    Erik Huijgen