• Op deze frisse dag mochten de mannen van de JO17 aantreden tegen de mannen uit Uitgeest. Thuis hebben wij het nog gehad over de opstelling van vandaag. Hoe ga je om met vakantiegangers. Dan verneem je dat er jongens zijn waarvan de ouders alles uit de kast halen om toch maar op tijd bij de wedstrijd aanwezig te zijn, zoals een boot eerder nemen. Wat een klasse! Aangezien ondergetekende andere verplichtingen had die ook nog even afgehandeld diende te worden kwam ik precies op tijd aan. De warming up heb ik wel gemist, maar heb geen minuut van de wedstrijd hoeven missen.
    De opstelling was als volgt. Jari op doel. In de achterhoede stonden Matt, Dave, Rens (aanvoerder) en Martijn opgesteld. Op het middenveld waren Jens, Sonny en Jacub te vinden. Voorin stonden Ruben, Henry en Danny. Bankzitters waren Mats M. en Ties (de laatstgenoemde had de JO17-2 ook nog geholpen dus mocht even bijkomen op de bank). De vader van Danny mocht vandaag met een vlaggetje zwaaien langs de lijn.
    De wedstrijd ging van start en de verslaggeefster zat samen met een moeder van de spelers op de tribune tussen de meegereisde supporters van de tegenpartij. Een aanrader kan ik zeggen. SVA mocht in de eerste helft met wind tegen voetballen, een keuze die wij natuurlijk liever niet zo gemaakt zouden hebben. Echter was het Jens die ons deed overtuigen dat de keuze niet zo verkeerd was. Hij wist al heel snel in de wedstrijd de stand op 1-0 te brengen. Het was een prachtig afstandsschot. Wij zagen een goed voetballend team aan de gang, die zich niet gek lieten maken. Ik heb mij laten vertellen dat de scheidsrechter geen onbekende van SVA was, aangezien hij ook de thuiswedstrijd tegen DEM had gefloten. Even dreigde het een kopie van eerdergenoemde wedstrijd te worden. Hij liet soms dingen te ver doorgaan zonder te fluiten en dan stond er ook nog een coach bij Uitgeest die vergat zijn eigen team te coachen en liep te provoceren richting de tribune en de dug-out van SVA. Wij waren zo wijs om te zwijgen, hij ving dus bot zal ik maar zeggen. Wat een visitekaartje voor Uitgeest zo’n coach. De supporters op de tribune wisten niet eens op welke plek in de poule Uitgeest stond. Gelukkig was een moeder van SVA bereid om even research te doen en dat leerde ons dat Uitgeest op de 5de plek en wij op de 9de plek in de promotiepoule staan. Het was Uitgeest die voor de rust de stand gelijk wist te trekken en bij een 1-1 stand werden de kleedkamers opgezocht voor een glaasje limonade.
    Na de rust hadden wij wind mee en werden sterker. Diverse kansen creëerden wij, maar die werden niet benut. De 2 goals die wel in de 2de helft vielen werden resoluut door de scheidsrechter afgekeurd. Over één goal zou je kunnen discussiëren, maar de ander was een zuivere goal en dat werd zelfs door de coach van Uitgeest beaamt. Dat viel mij mee van hem. Tijdens de 2de helft raakte de keeper van Uitgeest geblesseerd en had Uitgeest helemaal niets mee om deze arme jongen te helpen. Op de tribune hoor je dan dat de supporters van Uitgeest ervan uitgaan dat de tegenstander, in dit soort gevallen, hun spelers oplapt. Geen bidons of waterzak mee. De jongen had een aanvaring gehad en daardoor een hevige bloedneus opgelopen. Het leek de blessure van Vertongen wel. Ook hij was na dit incident dizzy. Hij vervolgde de wedstrijd ondanks alles. De wedstrijd werd afgefloten na de reguliere 40 minuten speeltijd. De supporters van Uitgeest waren not amused om het zo maar te zeggen omdat er geen blessuretijd bij geteld was. Ach ze hadden wel een puntje. Wat mij wel opviel was dat er voor mij wel een paar bekende van SVA plaatsnamen op de tribune om onze mannen te steunen. Natthapong en Robert van de selectie Senioren hebben de moeite genomen om even te komen kijken. Wel leuk zoiets.
    De volgende wedstrijd is komende zaterdag tegen EVC. Succes in Edam.

    Groeten van Gitta Beerepoot