• De laatste bekerwedstrijd was dan vandaag tegen HSV uit Heiloo. De periode van oefenwedstrijden, want zo zien wij de bekerwedstrijden eigenlijk wordt hiermee afgesloten. Dat werd na afloop dan ook op feestelijke wijze uitgeluid. Maar daarover later meer. Wij hebben flink geoefend en gekeken wie, op welke plaats het beste tot zijn recht gaat komen in de aanstaande competitie. René is niet aangesteld om het een gezelligheidsteam te maken, daar hebben wij gelukkig leiders voor die dit maar al te goed in zich hebben. Sven dank je wel want zonder jou zou het zoveel anders gaan. René dient voor SVA klinkende resultaten neer te zetten en dan ontkom je er niet aan dat je in de competitie met het sterkste team de wei in stapt.
    De opstelling was als volgt. Jari op doel. In de achterhoede stonden Mats H., Chiel, Rens en Martijn opgesteld. Op het middenveld waren Jacub, Camiel en Dave te vinden. De voorhoede bestond uit Matt (speciaal ingevlogen door zijn vader. De familie had verplichtingen in een andere provincie aan de andere kant van het IJsselmeer. Arjen dank je wel voor deze actie), Luuk en Sonny. Bankzitters waren Mats M. en Henry. Sander die geblesseerd is op dit moment was ook vanaf het begin aanwezig op het complex. De scheidsrechter werd door SVA geassisteerd door Roland. We konden starten. Binnen een half uur wist Sonny al namens SVA te scoren en dat gaf een lekker gevoel. We zaten heel positief in de wedstrijd. Zo kan je zien hoe belangrijk bepaalde opdrachten zijn die spelers voorafgaand aan de wedstrijd van hun trainer meekrijgen en nog uitvoeren ook. HSV had in deze fase van de wedstrijd dan ook best moeite om ons te controleren. Rens had dan ook de 2de treffer op zijn slof. Dat zijn dan klinkende cijfers denk je dan nog. Dan komt Dave ineens met een actie waar niemand blij van wordt en dat leverde hem direct rood op en het team mocht dit klusje dan ook verder met 10 man klaren. Dit was tevens de stand bij rust. Gelukkig weer een bekertje limonade scoren in de kleedkamer. Wat een ramp zeker op deze leeftijd. Zo lijken ze dan wel kleutertjes, vooral als je ziet wat ze drinken als de duisternis zijn intrede doet. De tweede helft ging op dezelfde wijze verder. Helaas profiteerde HSV van het feit dat wij maar met 10 man in de wei stonden. Er was wel iets bij de leidsman geknapt en hij besloot daarop om HSV de helpende hand te bieden. Het was op een bepaald moment zo dat SVA zou mogen ingooien en de grensrechter gaf dat zelfs aan, maar nee. René riep toen naar hem dat SVA met de witte sokken speelde. Het leverde hem een gele kaart op. Ondertussen had HSV een voorsprong weten op te bouwen van 2-3, maar maakte Mats H. een goal uit het boekje van René. Hierna scoorde HSV 3-4 en dan denkt je dat de wedstrijd gelopen is, maar SVA kwam conditioneel beter uit de verf dan onze tegenstander. Wij kregen net als HSV nu een cadeautje van de scheids. Ook wij kregen een penalty mee. Onze speler was zo verrast met dit cadeau dat hij daar niet op de gepaste manier mee om kon gaan. Zo blijkt maar eens dat degene die de penalty meekrijgt niet altijd deze moet nemen in de wedstrijd. Uit het niets wist HSV voor de laatste keer te scoren en dat maakte de eindstand 3-5.
    Wel kan gemeld worden dat SVA conditioneel al veel beter in het velletje zat dan onze tegenstander. Bovendien had de JO19-1 nog 3 spelers aan de JO19-2 moeten lenen. Je vraagt dan bij de JO17 trainers of je een speler mag lenen en dan krijg je van een puber, die nou nog niet bepaald klinkende resultaten voor de vereniging heeft neergezet, de les gelezen dat je het maar met je eigen lichting mag uitzoeken. Goed om te weten en wellicht dat wij dan maar dezelfde instelling moeten aannemen naar de rest van SVA.
    Na afloop was er voor de JO19-1/2 een barbecue georganiseerd om aan een stukje teambuilding te doen. Zeker handig zo aan het begin van het seizoen, want zoals al eerder te lezen was, moeten wij onszelf maar zien te redden en hoeven niet op steun van de jongere jeugd te rekenen.

    Groeten van Gitta Beerepoot