• SVA JO9-3 – Hercules Zaandam JO9-2
  Vandaag de thuiswedstrijd tegen Hercules Zaandam. We waren allemaal keurig op tijd om aan de warming-up te beginnen. Na lekker nog wat ballen op Twan geschoten te hebben, konden we beginnen. Het beloofde – net als vorige week - een zware pot te worden. Maar de mannen hadden er zin in en waren van plan hun huid duur te verkopen.
  Met Twan op doel, daarvoor Levi en Tobias en op het middenveld Luuk en Gijs H en voorin Boy zouden we beginnen. Maar wat nou….. de wedstrijd was nog maar koud begonnen of er lagen er al twee bij ons in het mandje, 0-2.
  Hierna waren we wakker geschud en leken ook wij te gaan scoren. Maar een mooie aanval van Luuk en Boy vond net niet het doel. En wat vandaag bij ons helaas niet goed ging, ging juist bij de Zaandammers wel goed. Ze speelden goed over naar elkaar en konden telkens goed voor Twan opduiken. Met een paar mooie reddingen hield Twan ons op de been, maar na de zoveelste poging moest ook hij zich gewonnen geven en vielen de goals plotseling als rijpe appeltjes, 0-9. RUST
  In de rust hadden we met Hercules afgesproken dat wij een mannetje extra in het veld mochten zetten, zodat de partij meer gelijkwaardig was. Dit was voor de onze mannen prettig, want het leek wel alsof er extra energie bij de hun los kwam. Gijs H en Levi combineerden helemaal naar voren, maar helaas kwamen ze net tekort. De Zaandammers lieten zich nog twee keer gelden. Hierna waren het Boy en Tobias die samen een aanval opzetten, maar weer was het net niet. Bij de volgende aanval van SVA vond onze Frenkie de Jong, Gijs J, Tobias. Hij bedacht zich geen moment en haalde doeltreffend uit, 1-11. Boy moet gedacht hebben, wat hij kan, kan ik ook, want op bijna identieke wijze haalde ook hij doeltreffend uit, 2-11. Waar we de eerste helft net te laat kwamen, ging het met een mannetje meer in de tweede helf goed. Weer was het Tobias die scoorde, 3-11.
  De mannen kregen er steeds meer zin in en wilden allemaal naar voren, in twee counters werd toch nog twee keer gescoord door Hercules, 3-13
  Helaas weer een grote nederlaag, tegen een betere tegenstander. Tijdens de training hadden we geoefend op passen en vrijlopen en dat ging toen hartstikke goed, zullen we dat zaterdag in de wedstrijd ook proberen?
  Ik wil jullie wel complimenteren met de tweede helft, want die was leuk om te kijken. Als we de 1e helft vergeten, hebben we maar met één doelpunt verschil verloren.
  En overbodig om te zeggen, maar zeker niet minder onbelangrijk, de toppers hebben de penalty’s weer gewonnen. Twan stopte volgens mij alle ballen!!

  Erik Huijgen