• SVA JO9-3 – SVA JO8-4

Vandaag mochten we weer lekker gaan voetballen. Door de Corona-regels mogen we alleen maar onderling oefenen, maar dat maakt niets uit. We wisten een sterke tegenstander te strikken om tegen te spelen. Na een leuke en korte warming-up, waar Twan allemaal kanonskogels op hem kreeg afgevuurd, konden we beginnen. Op doel natuurlijk Twan, daarvoor Levi en Tobias, op het middenveld ons Gijs-blok (Huijgen en Jak) en in de spits Luuk. Boy begon in de wissel.
    Het was meteen een leuke wedstrijd, waarbij beide teams volop kansen kregen, maar waarbij in ons geval Twan, elke keer handelend kon optreden! Uit een mooie pass van Levi op Gijs J. Kon Gijs J. Luuk bereiken met een mooie dieptebal. Luuk, die steeds beter in vorm raakt, wist met dit kansje wel raad, 1-0! Hierna verslapten we heel even, waarvan JO8 dankbaar gebruik maakten, 1-2.
    De eerste 10 minuten waren gespeeld en Erik en ik gaven jullie wat kleine tips ‘hoe we het nog beter konden doen’. De mannen waren weer alerter en vonden elkaar weer goed.
    Deze week werd er geoefend op kaatsen, vrij lopen en daarbij overzicht houden. Nou, een perfecte uitvoering hiervan zagen we vandaag meermalen. De eerste keer lukte het net niet. Gijs H, speelde de bal naar Tobias die weer met een mooie dieptebal op Luuk had, die schoot snoeihard tegen de paal. Maar de volgende 5 minuten waren compleet voor Boy. De eerste keer na een mooie uittrap van Twan, 2-2. De aanval erna rende hij de hele verdediging van JO8 eruit en schoot doodleuk de 3-2 binnen. Ook de 4-2 werd door Boy, op aangeven van ´Frenkie´ Gijs, gemaakt. Nog even een goede fase van de tegenstander, waarbij Twan steeds goed de bal tegenhield, op één na, 4-3. Maar het slotakkoord van de 1e helft was voor Boy, die na een mooie bal van Levi keurig de 5-3 binnentrapte.
    RUST. De mannen waren vandaag allemaal goed aan het ballen en het enthousiasme spatten ervan af. Gewoon doorgaan was ons advies dus.
    Na de rust was Boy nog steeds op stoom. Door zijn gretigheid wist de tegenstander zich even geen raad en trapten de bal zomaar voor zijn voeten. En met Boy in deze vorm is een halve kans, ook gewoon een doelpunt, 6-3. We wilden graag allemaal scoren, waarbij we vergaten dat er altijd iemand achter moet blijven om te verdedigen. JO8 kon met 2 spelers op Twan aflopen, en dat was zelf hem te machtig, 6-4. Nog steeds was Boy zijn honger naar doelpunten niet gestild, want het was Gijs H die hem een niet te missen kans aanbood, 7-4. Ook zag je bij de volgende goal dat de training van de afgelopen weken had geholpen. Tobias, die als een beer aan het voetballen was, wist Gijs J aan te spelen. Gijs wist zijn naamgenoot aan te spelen en jahoor ook Gijs H deelde in de feestvreugde mee door de bal hard achter de keeper te schieten, 8-4. JO8-4 scoorden nog tegen en gelukkig voor ons ook een keer in hun eigen goal voordat Levi aan bod was. Hij loerde de hele tijd al op een goaltje en gelukkig voor hem viel die ook. Na een mooie aktie was de 10-5 een feit. Dat het laatste doelpunt door de tegenstander werd gemaakt (10-6) deerden de pret niet. Mannen, vandaag heb ik een hele leuke wedstrijd gezien met een mooie overwinning. We speelden weer als vanouds. Jullie zijn toppers! Ook de penalty’s werden – natuurlijk – gewonnen. Twan had twee magneten in zijn handen, want hij hield ze bijna allemaal.
    Van de week lekker trainen en vrijdag het Sinterklaasfeest bij SVA.