• Op een regenachtige, herfstige en vooral donkere ochtend treden onze meiden al vroeg aan: om 8.00 uur verzamelen de meiden zich bij SVA voor de wedstrijd tegen Adelbert uit Egmond.

  De meiden hebben er zin in, dan blijkt uit wel uit de opkomst. Inmiddels is het team zo gegroeid, dat er wel twee teams gevormd kunnen worden! Joost besluit dit uit praktisch oogpunt dan ook maar te doen, het team wordt in twee ploegen verdeeld, waarbij elke ploeg 2 keer een kwart wedstrijd speelt. De eerste ploeg bestaat uit: Nynke op doel en Iris, Dominic en Fleur in de verdediging. Cait, Amela en Bente bezetten het middenveld en Jet maakt het af voor de goal.

  Na het fluitsignaal gaan de meiden meteen voortvarend van start. Bente geeft een mooie voorzet op Jet, die helaas net niet afgemaakt kan worden. SVA speelt voornamelijk op de helft van de tegenstander en weet zo goed druk te zetten, dat Adelbert alleen doelpunten kan voorkomen door corners weg te geven. Maar hoewel SVA goed aanvallend speelt, blijft een goal uit.
  Dan weet Adelbert één keer op de helft van SVA te komen en dit meteen om te zetten in een doelpunt. Ai, dit was gezien het wedstrijdverloop tot nu toe niet verdiend.

  Maar gelukkig is er nog een tweede team! Tijdens de time-out wisselt SVA volledig van team. Alleen Nynke blijft in het doel staan. Merle, Jasmijn en Josephine nemen de verdediging over. Nora, Indy en Babette op het middenveld en Lizzi gaat voor de goals.

  De tweede ploeg moet duidelijk even in de wedstrijd komen. Adelbert maakt daar handig gebruik van door meteen druk te zetten. Maar daardoor maken ze ook een verdedigende fout, waar SVA meteen handig gebruik van maakt: 1-1 door een prachtig schot van Lizzie!
  Josephine staat als een huis in de verdediging, maar loopt daar helaas een blessure bij op. Gelukkig staat er een volledig team aan de kant om voor haar in te vallen, Dominic neemt het stokje van haar over.

  Tijdens de rust kunnen de meiden even opwarmen in de kleedkamer met limonade en een peptalk van Joost.

  Na de rust betreedt team 1 weer het veld. SVA begint goed, maar ook Adelbert is met nieuwe energie uit de kleedkamer gekomen. Gelukkig staat de verdediging haar vrouwtje, met een aantal mooie reddingen van Nynke.

  Weer tijd voor een wissel van team. Adelbert weet steeds meer op de helft van SVA te komen en meer druk te zetten. Ondanks het goede verdedigende werk van Dominic, Merle en Jasmijn weet Adelbert twee corners te versieren. Uit de tweede corner valt een mazzelgoaltje, helaas 1-2…

  SVA geeft zich nog niet gewonnen. Indy speelt met een paar mooie acties een aantal tegenstanders uit en stoomt op naar voren. De meiden weten elkaar net niet te vinden voor de goal, ook omdat Adelbert een tandje bij zet qua verdediging. Het lukt dan ook niet meer om de gelijkmaker te maken.
  De scheidsrechter fluit af bij een 1-2 eindstand.

  Zonde meiden, op basis van het wedstrijdbeeld was een gelijkspel zeker verdiend. Volgende week gaan we voor de winst!