• Beste SVA vrienden,


  Alweer een jaar geleden maakte de Technische Commissie (TC) bekend dat er overeenstemming was bereikt met Jeroen Beukman om hoofdtrainer te worden van SVA. Er waren een aantal goede gesprekken geweest en de ambities van beiden sloten naadloos op elkaar aan. Gelijk werd er uitgesproken dat er een langer verblijf aan moest kleven om er samen een succesverhaal van te gaan maken want zoals Jeroen letterlijk zei: ”Ik zie SVA als een sleeping Giant!” 

  De staf werd langzaam maar zeker gevormd en samen met Mart, Frank, Marcel en René (helaas inmiddels gestopt) ontstond er een trainersstaf met enorm veel kwaliteit en enthousiasme. De nieuwe staf begon in juni na een helaas verloren finale tegen SEW op het terrein van DZS. Dit betekende net geen promotie maar wel een prachtig afscheid na een mooie periode onder onze trainer Joeri.

  De eerste trainingen van een grote groep van zo'n 50 man op het veld om kennis te maken met elkaar. Het eerste toernooi, de Zaanstad Cup bij dorpsgenoot VVA, en de verwachtingen waren gelijk hooggespannen na de toernooiwinst. Toen eerst vakantie, om erna met vol enthousiasme met drie selectie teams te gaan starten. Alles leek tot in de puntjes verzorgd, met de trainers, de leiders, de scheidsrechtersassistenten, de verzorging, de soep en broodjes en last but nog least, de door onze hoofdsponsor ter beschikking gestelde nieuwe tenues en trainingskleding voor drie selectieteams. Ik begreep onlangs dat SCHAVEMAKER LOGISTICS B.V. Al bijna 30 jaar een vertrouwd gezicht is op onze kleding. SCHAVEMAKER bedankt voor ook dit jaar weer het vertrouwen en de prachtige tenues. Tevens ook nog even 11TeamSports, Sven Brandt en Maikel Waij extra in de schijnwerpers want die zorgen er al weer een aantal jaar voor dat iedereen er tip top bij loopt.

  Dan de start, de eerste trainingen, de wedstrijden er is te zien dat SVA over heel veel kwaliteit beschikt. Daarbij waren er een aantal versterkingen gekomen wat ervoor zorgt dat de concurrentie omhoog gaat.
  En laten we eerlijk zijn, dit is absoluut terug te zien binnen de huidige selectie want 1 en 2 draaien ijzersterk en ook 3 inmiddels heeft een aantal punten te pakken. Michael Timisela zal die lijn in de 2e seizoenshelft ongetwijfeld doortrekken.
  Tja dan loopt het seizoen, de krakers worden gewonnen, de euforie stijgt… maar daar moet je natuurlijk voor waken. Maar een ding stond als een paal boven water! Wij willen door met de huidige staf. Eerst het gesprek met Jeroen. Jeroen was helder en duidelijk in de gesprekken: hij voelt zich helemaal op zijn plek en ziet nog heel veel rek in de groep. De club straalt een warmte uit die heel erg bijzonder is en daarom wilde hij graag verlengen. Maar dan wel met de complete huidige staf. De hele staf moest ook doorgaan.
  Dat betekende dat wij natuurlijk bij de staf moesten gaan horen hoe zij erin zouden staan en wij kunnen jullie vertellen de staf is ook volgend seizoen de staf. Afgelopen dinsdag zijn de handtekeningen onder de nieuwe contracten gezet en wij kunnen dan ook met een heerlijk gevoel de feestdagen in en dan met veel plezier op trainingskamp gaan. 

  Marc Verschoor namens de TC  Om te laten zien hoe Jeroen zijn eerste halfjaar bij ons heeft ervaren geven wij hem graag even het woord: 

  Nadat we in december 2021 tot overeenstemming waren gekomen heb ik me direct verdiept in de selectie van dat jaar door zoveel mogelijk wedstrijden te bekijken en gesprekken te voeren. Het was voor mij niet moeilijk in te schatten dat er al veel kwaliteit was bij de spelers.

  Met de doorstroming van 019-1 spelers en een paar nieuwe spelers van omliggende clubs is de concurrentie ook omhoog gegaan wat ideaal is om beter te worden met z’n allen. De huidige selectie vind ik van een heel hoog niveau, de spelers zijn prettige persoonlijkheden en tevens erg goed coachbaar. Dat laatste is belangrijk want we willen veel meer op de helft van de tegenstander spelen dan in voorgaande jaren, zowel verdedigend als ook aanvallend. Dat brengt soms risico met zich mee verdedigend maar aan de andere kant krijg je ook veel meer kansen op goals en is het normaal gesproken leuk om onze wedstrijden te bekijken. Ik wil trainer zijn van teams waarvoor je naar een voetbalveld komt om te kijken, dus we moeten toeschouwers vermaken met aanvallend spel, veel kansen creërend en hopelijk met veel gemaakte doelpunten. Dat is tot nu toe prima gelukt!

  Vanaf het begin van het jaar hebben we deze spelprincipes trainbaar gemaakt als staf en je ziet dat er veel duidelijkheid en variatie is in de manier van spelen. Vaak hebben we goede fases in wedstrijden met prima voetbal, soms is het minder maar gelukkig is de ondergrens tot nu toe altijd op een acceptabel niveau waardoor we weinig goals tegen krijgen en we er op dit moment goed voor staan, zowel met SVA 1 en ook met 2. Aangezien we een goede mix hebben van een aantal ervaren spelers met meer dan 200 wedstrijden in SVA zon1, en daarbij heel veel complementaire jongere spelers in de leeftijdscategorie van 18 t/m 23 jaar, zit er nog heel veel rek in deze selectie. Bijkomend voordeel is dat ik vind dat we zeker 20 spelers hebben momenteel die in zon1 kunnen spelen zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit.

  We bekijken dan ook elke wedstrijd welke spelers we denken nodig te hebben om tot een goed resultaat te komen. En resultaten haal je niet alleen met 11 spelers, maar met een voltallige selectie waardoor ook iedereen “eigenaar” is en erbij hoort. Om iedereen te blijven prikkelen spelen we ook veel oefenwedstrijden, vaak tegen clubs uit hogere klassen, om steeds beter te kunnen worden. Maar, we blijven leven van wedstrijd tot wedstrijd zonder verder vooruit te kijken. Het eerstvolgende potje is altijd weer de belangrijkste.

  De potentie in deze groep, de leuke diverse persoonlijkheden van de spelers en de samenwerking met de andere trainers, teammanagers, fysio’s en alle andere betrokkenen, in combinatie met de gezelligheid binnen de totale vereniging, van jong tot oud, en de vele positieve reacties op ons spel door de grote supportersschare die SVA rijk is, heb ik geen moment getwijfeld om bij SVA te blijven mits de voltallige staf ook zou blijven!

  We gaan dan ook met z’n allen met een prima gevoel de feestdagen in en we kunnen eigenlijk niet wachten om in januari weer te beginnen! Vanaf deze plek fijne feestdagen voor iedereen en een sportief maar vooral gezond 2023 !!

  Jeroen Beukman

  Hoofdtrainer SVA