• Ook vandaag was het weer een stralende dag voor voetbal. Na een druilerige week liet de zon zich zaterdag weer eens zien boven het voetbaldveld van SVA. Het team heeft een aantal spelers met een blessure, maar dat weerhield Matthijs, Jeffrey en Wassim niet om hun teamgenoten langs de kant aan te moedigen. Gelukkig krijgen we wat ondersteuning van Batuhan en oud spelers Chadi en Bartu. Beide coaches waren aanwezig voor de laatste bekerwedstrijd.

    Net als de eerste wedstrijd belooft dit ook weer een pittige tegenstander te worden. KFC zet ook vanaf het begin van de wedstrijd druk, maar loopt ook regelmatig buitenspel. De eerste echte kans voor SVA komt na het overspel tussen Maarten en Emiel, alleen staat het achterin bij KFC vol en is er maar moeilijk doorheen te komen. Even later zetten Ramon en Milan een nieuwe aanval op, maar lopen tegen dezelfde muur van verdedigers aan. KFC weet ook een paar keer door te breken op de helft van SVA, maar Olaf en Maarten storten zich vol overgave in de verdediging. Soms gaat het er wel eens stevig aan toe en de scheidsrechter geeft een vrije trap tegen. Gelukkig schiet KFC de bal recht in de muur, die stevig aan de grond staat. Als KFC dan toch weer een de buurt van het goal komt, komt Luke met een flinke sliding uit. Hij weet een hele tijd de 0 te houden, maar na 20 minuten kopt KFC vanuit een hoekschop toch die 0-1 er in. Patryk gaat met de verdediging er vol en weet zelfs de tegenstander (die een stuk groter is) uit balans te brengen. Heel even lijkt het of SVA de gelijkmaker kan maken. Bartu weet via de linker kant het doel te bereiken en geeft een mooie voorzet op Milan, die de bal op een haartje na mist. Hierna weet KFC de 0-2 te maken. Aan het eind van de eerste helft zet Roan nog even flink druk op de keeper en de verdedigers van KFC, zodat ze bijna niet van hun helft af kunnen komen. De scheidsrechter besluit om de wedstrijd af te fluiten en even bij te komen onder koel glas limonade.

    In de tweede helft begint SVA aanvallend. Patryk weet de bal scherp langs de lijn te spelen en Ramon pakt 'm goed op. De verdediger van KFC weet Ramon echter met een duw omver te krijgen en onze aanval om te draaien. Als ze weer richting het doel van SVA komen weet Luke in eerste instantie de bal goed weg te werken, maar helaas blijft de bal in bezit van KFC en scoren ze de 0-3. Het is Ramon die opnieuw in de aanval gaat en ziet dat de keeper van KFC ver uit zijn doel is. Samen met Milan proberen ze hem te omzeilen, maar dat gaat niet zo makkelijk als gehoopt. Het zit SVA niet mee als Batuhan lelijk ten val komt. Hij blijft liggen en zelfs de 'wonderspray' werkt niet. Uiteindelijk helpen Chadi en Bartu hem van het veld af. KFC draait de wedstrijd weer om en gaat vol in de aanval. Het is druk voor het doel van SVA. Als Luke uitkomt en de bal mist is daar gelukkig nog SAM die de bal van de doellijn knalt. Deze wedstrijd is SVA ook niet bang om het koppie te gebruiken. Gedurende de tweede helft koppen Chadi, Maarten en Ramon en flink op los. Justin maakt als spits vele meters, maar het verdedigingswerk achterin bij KFC blijft sterk. Toch blijft SVA het proberen. Tim weet de bal mooi voor Justin neer te leggen, maar er wordt niet gescoord. Er is nog een kansje voor Olaf, die zich een heel stuk door de verdediging weet te werken. Helaas wordt hij toch klem gezet. Het is een beetje zuur dat in de laatste minuten KFC toch nog de 0-4 maakt, waarna de scheidsrechter de wedstrijd afblaast. Ondanks het verlies is de stemming in het team goed. KFC was een sterke tegenstander en het had (nog) slechter af kunnen lopen. Vanaf volgende week nieuwe rondes en nieuwe kansen als de competitie van start gaat.