• Tim Silvis-Bergen

Man of the Match Tim, speelde 45 minuten in zijn 200e wedstrijd voor het eerste van SVA. Niet onverdienstelijk overigens, maar een iets te zware overtreding halverwege de eerste helft, beloond met een gele kaart, zorgde ervoor dat hij de wedstrijd niet mocht uitspelen van de trainer. Een verstandige keuze, om in ieder geval de scheidsrechter niet in de positie te brengen dat hij ook nog eens rood moest trekken voor deze speler van statuur. Dat had natuurlijk niet gemogen. Bloemen, een bon en een ingelijst voetbalshirt met de naam Silvis en het getal 200 werden hem, totaal verrast, vlak voor de wedstrijd overhandigd. En dan die wedstrijd die mij deed beseffen dat Carl Ern gewoon mazzel heeft gehad vorige week. Mannen wat was dit klasse, en zelden heb ik zo’n overtuigende wedstrijd van ons eerste gezien. Drie wedstrijden lang vond ik de teamspirit en het vertoonde spel al indrukwekkend, maar de uitslagen leken daar niet op. Beetje pech, vond ik het allemaal, maar vandaag was er de beloning. Deze Zondag, de na-kermisse zondag, calculeerde ik in als een verliespost. Dat mocht. Pas volgende week zou SVA zijn tanden laten zien. Maar zo dacht ons vlaggenschip dus niet. Met Stefan Way, teruggekeerd van 3 wedstrijden schorsing die hij opliep in de kampioenswedstrijd bij WSV op de nummer 10 positie, had ik al zin in de wedstrijd. Al weken vroeg ik me af, waar de trainer Stefan zou laten in de opstelling met het feit dat andere Stefan, Stefan Seijs, op zijn vertrouwde linksbuitenpositie stond. Tja zet hem op nummer tien, een diepgaande speler met veel aanvallende agressie in zijn spel, waarom niet? En dat pakte goed uit met die twee Davidsen als blokkade achter hem.
    Bergen werd al snel alle kanten van het veld opgespeeld en al snel leidde een voorzet van nummer 10 Stefan tot een door Jeroen ingekopte goal. En niet veel later een voorzet van rechts die door onze linksbuiten Stefan in één keer raken werd voorgezet gevolgd door een doelpunt van nummer 10 Stefan. Het was powerplay. Elk duel werd gewonnen, en SVA was steeds een stapje eerder bij de bal, zette snel druk en Bergen zat hopeloos in de tang.
    Nog een kopbal van Stefan W. op de lat, kans na kans. Het voetbal was overtuigend en verzorgd en Bergen had niets te vertellen. Toch in de eerste helft twee grote kansen van hun kant, die rakelings naast gingen en vlak voor rust de 2-1. Maar gezien de eerste helft had SVA er ook wel twee meer kunnen maken. Het duurde niet lang in de tweede helft dat Sidney een werkelijk splijtende pass op Daan loslaat die even aan de linkerkant van het veld was opgedoken. Zijn strakke voorzet werd door Jeroen vakkundig in het doel gewerkt. Bij de vierde goal liet Stefan Seijs zijn klasse zien. In een vol strafschopgebied speelde hij Jeroen aan, kreeg hem in een één tweetje terug en maakte daardoor een prachtig doelpunt. Genieten! En dan onze rechtsback van de tweede helft, Stef van Lieshout, let op hem, hij doet het altijd anders, eigenzinnig en met vertrouwen, behoud het overzicht en met zijn uitstekende vermogen om een pass op snelheid en richting iemand in staat te stellen verder te voetballen, gaan we nog een hoop plezier mee beleven. Inmiddels speelt Stefan Seijs zich briljant vrij aan de linkerkant en zijn uitstekende voorzet doet Stefan Waij tegen de paal belanden. Althans hij wel, maar niet de bal, want die wordt door Daan hard in het net geschoten. Deze 5-1 doet Bergen in wanhoop belanden en ik krijg langs de lijn het petje van de keeper toegesmeten. Nadat Stefan Waij ook nog even op de lat had geschoten werd het tijd om hem te wisselen. Wat een lol, Stijn die zich vrijspeelt middels een Zinedine Zidane beweging, Stef die onder luid gejuich van de toeschouwers zijn tegenstander probeert te dollen, vervolgens Stefan Seijs aanspeelt die Jeroen alleen voor de keeper zette. 6-1. Daarna weer Jeroen die Daan aanspeelt en zijn voorzet middels de voet van Stefan Seijs in het doel ziet verdwijnen. Een mooie 7-1, maar de 8-1 was van enorme schoonheid waar Daan na een lange dans met zijn tegenstander uit de knoop kwam en Sebbe middels een teruggetrokken pass de goal liet maken. Jongens het kon niet op! Afgedroogd heet dat. Dat Bergen in de slotfase nog twee goals wist te maken, jammer, maar iedereen begrijpt dat.