• Verslag SVA - Bergen (en een heel klein beetje Corona)

  21 sep 2020
 • Sliding op leven en dood van Kriekie die SVA behoedde van een vroege achterstand. Misschien was deze sliding één van de sleutelmomenten, want op achterstand komen kan de wedstrijd een andere wending geven. Bergen had vleugels en walste de eerste tien minuten over SVA heen. Max, de man van de wedstrijd, verdiende die titel juist in die fase. En Bergen werd moedeloos. De keeper is niet te passeren en dan ook nog die sliding van Kriek. Je komt er niet doorheen. Ga naar huis.  En waar het aan die ene kant niet lukt lukte het dus wel bij SVA.  Mats schoot de bal in het dak van het doel. Dat had Bergen niet verwacht en dit resulteerde in wat grimmigheid. Een forse overtreding op Kriekie leverde geel op. Dat was nog licht bestraft, reden voor de Bergense trainer om deze speler naar de kant te halen daarmee een rode kaart voorkomend.

  Bergen blijft daarna grote kansen krijgen maar weer is het een bij vlagen soepel combinerend SVA die middels Camiel Dijkers scoort.  Ondanks de 2-0 voorsprong heeft SVA het blijvend moeilijk met de snelle en handige voorwaartsen van Bergen. De tweede helft start met een kopbal van Sebbe die net over het doel vliegt. Het had de drie-nul kunnen zijn. En vlak daarna een op maatje. De voorzet van Nick op het hoofd van Mats. Groot en sterk klom hij omhoog en kopte de bal resoluut in.  “Wat een bal man, geweldig” riep een enthousiaste supporter naast mij.  En het werd nog mooier door andermaal een voorzet van Nick die door Sebbe werd teruggetikt op de verwoestend uithalende Stijn. 4-0. Nick die de 1e helft veel moeite met zijn snelle tegenstander had kon in de tweede helft eindelijk weer opkomen zoals we van hem gewend zijn. De tegenstander moet namelijk achter Nick aanlopen. Stijn probeerde het kunstje nog eens te herhalen door uit dezelfde positie nogmaals te schieten. Rakelings langs de paal. In de 77e minuut kwam Bergen terug tot 4-1. Daarna  Nick nog in scoringspositie. Ahhh je hoeft niet altijd een voorzet te geven die deze keer smoorde in het gekluts. Je had het verdiend om zelf te scoren. Een counter via Koen leek wat te worden, maar Koen moest het helemaal alleen doen en dat was even teveel gevraagd.  Prima start van het seizoen en past ook helemaal in de lijn van de bekerwedstrijden die gespeeld zijn. Goed bezig!

  En voor de rest? Een prachtige ambiance, een heerlijk zonnetje en veel discussies over Corona. We hebben het ermee te doen. Wij als bestuur doen ons uiterste best om SVA, inmiddels de grootste club van de Zaanstreek door deze periode te loodsen. En soms lijken besluiten of regels een beetje gek, maar het gaat nu om het grote geheel. We willen het altijd uitleggen, daar staan we voor klaar.  Onze eerste taak, het grote belang is voetbal. Voetbal, voor de jeugd en al onze seniorenteams. Taak twee is saamhorigheid, gezelligheid, een biertje drinken, clubgevoel. We doen dat laatste even met mate. Het kan niet anders hoe graag we dat zouden willen.   

   

  Richard Fleer