• VVA JO10-4 – SVA JO10-3

  Vandaag mochten onze jongens tegen VVA spelen. Waarbij het vroeger ‘de Heidenen tegen de Papen’ of de gelovige tegen de ongelovige was, was daar vandaag de dag – gelukkig – geen sprake meer van. Bij een overwinning zouden we het eerste deel van de competitie winnend afsluiten en dus kampioen zijn. Op Luuk na was iedereen van de partij. We begonnen met Twan op doel, daarvoor Tobias en Tom, op het middenveld Gijs H en Dave en voorin Boy. In de wissel Gijs J.
  Van enige zenuwen was bij onze toppers totaal geen sprake, want we schoten uit de startblokken. Een mooie aktie van Tom ‘slalom’ resulteerde in de 0-1. Bij de volgende aanval lette Tobias goed op, door goed op tijd in te stappen en de bal te veroveren. Met een mooie bal werd Dave bereikt en die schoot – dwars door de keeper heen – de 0-2 binnen. Bij de volgende aanval was het Gijs H die na een snelle uitbal Boy in stelling bracht. Boy rende met de bal richting de keeper en schoot hem er keurig in, 0-3. Mannen, wat een begin en wat werd VVA bij tijd en wijle tureluurs gespeeld door jullie! Ook Gijs J strooide met mooie passjes, waar Frenkie jaloers op zou zijn. Uit zo’n mooie pass werd Tom gevonden, die kon gemakkelijk de 0-4 binnen lopen. Hierna waren het Boy en Dave tweemaal die de stand op 0-7 brachten. Na dit spetterende begin lieten we de teugels wat vieren en kon VVA de 1-7 binnenwerken. Rust.
  Nou, jullie hadden geen tips nodig. Want waar we de laatste weken op trainen, liet zich vandaag keurig uitbetalen. We dribbelden keurig, de passjes waren top en ook had ik enkele mooie passeerbewegingen gezien. De tweede helft ging Dave op doel, zodat Twan in de spits kon voetballen. Hierdoor kwam Boy op het middenveld te staan, maar dat is voor zo’n voetbaldier geen enkel probleem. Door een onoplettendheidje bij ons kwam de 2-7 op het scoreboard te staan. Tom slalomde weer als vanouds en kon de 2-8 maken. Hierna even een paar slorigheidjes bij ons, maar gelukkig hield Dave de ene na de andere bal tegen. Op 2 schoten had echter ook hij geen
  antwoord, 4-8. Daarna kwam de controle, die we de gehele eerste helft hadden, weer terug in ons spel. Boy die wat onwennig begon, voelde zich steeds beter thuis op het middenveld. Met een mooie steekbal op Twan, kon laatstgenoemde ook scoren, 4-9. Na een leuke een-twee van Gijs H en Gijs J, kwam de bal voor de voeten van Twan terecht, en waarbij hij ze normaal gesproken moet stoppen, mocht hij ze nu maken, 4-10. Na een laatste speldenprikje van VVA, 5-10, was het Tobias die aan de rechterlijn, als een soort sneltrein naar voren denderde en Twan ook nog eens keurig in de voeten aanspeelde, 5-11. Hiermee was het eindresultaat ook bereikt.
  Mannen, het zakje chips en het drinken hebben jullie dik verdiend. Want als je alle wedstrijden weet te winnen in de poule ben je gewoon KAMPIOEN!
  Van de week weer lekker trainen. Binnenkort zal de KNVB de nieuwe poule-indeling bekend maken, dus dan weten we wanneer we weer moeten voetballen. Maar voorlopig zijn we de aankomende 2 weken vrij.

  Erik Huijgen