• De verslaggeefster is de laatste tijd wat slechter geïnformeerd over de gang van zaken bij de JO19 en dat is geen goede zaak. Ik was er heilig van overtuigd dat deze zaterdag de competitie voor ons weer van start was gegaan. Ik liep met een vader te praten en hij vroeg mij wie de tegenstander was en ik antwoordde dat het een ploeg uit Hilversum was en niet uit Volendam, omdat ze in een oranje outfit liepen. Zover ging mijn kennis. De naam van de club was mij op dat moment niet bekend. Inmiddels weet ik dat ze Altius heten.
    De opstelling was als volgt. Jari op doel. In de achterhoede stonden Martijn, Dave, Rens en Chiel opgesteld. Op het middenveld waren Mats M., Luuk en Sonny te vinden. In de voorhoede waren “Houtje”, Danny en Ties te vinden. Bankzitters waren Ruben en Kjell. Scheidsrechter was de heer Brandt. Onze geblesseerde Jacub mocht met de vlag in de hand de scheidsrechter assisteren. Als ik het nu toch over geblesseerde spelers heb dan mag ik Sander Arendse vooral niet vergeten. Sander is door vele al een tijdje niet meer binnen de lijnen van het veld gesignaleerd en dat heeft een reden. Sander is zo ernstig geblesseerd dat hij nog zeker een ruim jaar moet revalideren en dan maar hopen dat dit geholpen heeft. Als hij dat niet doet zijn de vooruitzichten niet best voor hem. Natuurlijk laten wij Sander weten dat wij hem missen, maar vooral sterkte toewensen met zijn revalidatieproces en wij denken aan hem. Zet ‘m op Sander!
    De wedstrijd ging van start en wij probeerden weer de draad op te pakken van voor deze lange stop. Dat was goed te merken, vooral in de passing ging veel mis. Dus geen overbodige luxe om weer eens even lekker te gaan oefenen. Ondanks alles kwamen wij 1-0 op voorsprong. Bij rust was de stand 1-1 en was er lichte paniek in de kantine aangezien René in de rust heel graag thee aan de heren wenst te geven. Dat moest dus nog geregeld worden terwijl het al rust was. Daarna werd de wedstrijd weer hervat. De tweede helft ging het tempo wat omhoog en de passing werd ook beter. Zodoende werden weer legio kansen gecreëerd door de mannen. Resultaat was dat wij met 5-1 aan het einde van de wedstrijd de kleedkamers weer mochten opzoeken.
    Aan het einde van deze wedstrijd begreep de verslaggeefster pas hoe deze wedstrijd tot stand is gekomen. Roland “Houtje” had via FB gereageerd op een oproep van een vereniging die een tegenstander zocht voor een oefenpotje. Dit ging op het laatste niet door en toen kwam de Hilversumse vereniging in beeld. Deze vereniging vond de afstand wat aan de grote kant, maar Roland beloofde dat hij dan voor de koffie en taart zou zorgen op de dag van de wedstrijd. Nou daar hadden de mannen uit Hilversum wel oren naar en werd besloten om de “grote afstand” te overbruggen voor de lekkernijen. Ze bleven zelfs nog even nazitten in de kantine. Tegenwoordig is het zo geregeld dat wij zelf na afloop van onze wedstrijd de kantinedienst overnemen, zodat wij en onze tegenstander met supporters niet meteen na afloop van onze wedstrijd voor een gesloten deur staan. Wij ruimen het zo op dat niemand kan zien dat wij daar nog even met spelers en ouders hebben nagezeten. Een topoplossing dus!
    Volgende week spelen wij uit tegen FC Den Helder. Een ploeg waarbij wij ons niet uit de tent moeten laten lokken.