• Op deze mooie zaterdag mocht de jo11-4 zich om 08.00 uur verzamelen voor één van de laatste wedstrijden dit seizoen. Na de onterechte nederlaag van vorige week wisten we dat het behoorlijk spannend was geworden in onze klasse: SVA jo11-4 nog steeds bovenaan de ranglijst, maar op de voet gevolgd door ADO jo11-2 en ODIN jo11-3, beide met 3 punten achterstand. Er zou dus gewonnen moeten worden. De tegenstander van deze week was DEM jo11-3. Alhoewel DEM laag op de ranglijst stond wisten we dat we aan de bak mochten, want eigenlijk zijn alle tegenstanders van dusdanig hoog niveau dat wij iedere wedstrijd voor 100% moeten strijden voor de punten. Leider Marcel was er deze week niet bij, deze taak werd overgenomen door ondergetekende. Ook Luka was er dit keer niet bij, die verbleef ergens in Oost Nederland.
    De wedstrijd begon en al gauw bleek dat DEM inderdaad ook was gekomen om te voetballen. Beide partijen gaven geen duimbreed toe, al was SVA wel de sterkere ploeg van de twee. De pech was echter dat DEM een doelman had meegenomen die zijn mannetje stond in het doel, alle schoten werden door hem gekeerd. Giel daarentegen kreeg geen enkele bal, de druk stond 30 minuten lang op de verdediging van DEM. Toch wisten zij met hang- en vliegwerk het doel schoon te houden, al ging dat zeer moeizaam. Lichtelijk teleurgesteld kwamen de kanjers van de jo11-4 richting de limonade. Na een positiviteitspeech kwam het geloof weer in de ogen van de spelers, eens zou die bal toch goed moeten vallen? Dat duurde inderdaad niet lang, een fantastisch afstandsschot van een meter of 20 ging strak de kruising, de 1-0 voorsprong was eindelijk daar! Blije gezichten, maar we moesten nog zeker 20 minuten spelen!
    Toch liet niemand een steekje vallen, er werd gevochten voor elke meter, voorin bleven we richting het doel van DEM stormen, achterin kreeg geen enkele speler de kans om ook maar richting Giel te gaan. Eén van de vele aanvallen van SVA bracht gelukkig ook de 2-0 op het scorebord. Een bekeken aanval richting achterlijn, een goede strakke pass terg en wederom een heerlijk schot op goal van DEM.
    Langs de kant gierde de zenuwen bij de vele ouders door het lichaam. SVA bleef knokken voor de drie punten, echter wist DEM in de laatste 3 minuten nog een keer te scoren uit de enige aanval … het zou toch niet? De jo11-4 speelde de wedstrijd echter gedecideerd uit, en toen de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd liepen de mannen juichend het veld af, wederom 3 punten in de tas!
    Mannen, jullie hebben vandaag fantastisch gespeeld, we zijn ontzettend trots op jullie zoals jullie met elkaar hebben gespeeld. Elkaar helpen, geen gemopper, heerlijk om zo met jullie een wedstrijd te winnen!!! Het goede nieuws is dat ODIN inmiddels is afgehaakt voor de bovenste plaats, zij verloren deze week van Kennemers. Helaas wist ADO wel te winnen, dus we weten wat we volgende week moeten doen, gewoon net zo spelen als deze week en dan weet ik zeker dat het niet mis kan gaan! Jullie staan vanaf de allereerste wedstrijd bovenaan in de poule, en dat gaan we met elkaar ook zo afmaken! Ik hoop dat we volgende week heel veel supporters op de been kunnen brengen die jullie zullen komen aanmoedigen bij de wedstrijd tegen WSV 30 in Wormer om 08.30 uur!!

    Geniet nog even van deze mooie overwinning en tot vrijdag!!!!!