• Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de huidige nummer 1, DZS uit Neck op het speelschema. Van tevoren was al bekend dat deze tegenstander zich niet zomaar gewonnen zou geven. Dit zorgde bij onze meiden voor een gezonde spanning en extra motivatie om de 3 punten mee te nemen naar Assendelft.

    Het team van SVA bestond deze week uit:
    Nynke, Bente, Neck Amela, Indy, Jet, Fleur, Dominic, Jasmijn, Josephine, Lizzi, Iris en Babette.

    Terwijl onze meiden fanatiek de warming up aan het doen waren, kwam het team van de tegenstander ook het veld op. ‘Wat een reuzen…’ merkte een van de ouders op. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden waar SVA haar beste beentje voor moet zetten (en misschien soms een ‘beuk’ – gelukkig was dit op de training geoefend). De meegekomen ouders stonden er klaar voor dus laat de wedstrijd maar beginnen.

    Nadat de scheidsrechter het fluitsignaal voor de start van de wedstrijd had gegeven kwam al snel een aanval op gang aan de kant van DZS die resulteerde in het eerste doelpunt van de wedstrijd. Zo vroeg in de wedstrijd kan nog van alles gebeuren en dit blijkt ook wel als door een mooi opgebouwde aanval van SVA een doelpoging tot een hoekschop leidt. De hoekschop wordt genomen door Jet. De tegenstander had verwacht dat de bal voor het doel voorgegeven zou worden, maar door een slimme solo wist Jet de bal hard in de hoek, tussen de benen van de keeper door, achter de doellijn te krijgen. Deze snelle gelijkmaker (1-1) zorgde voor juichende ouders aan de zijlaan. De gelijkmaker had DZS niet verwacht en zij voeren de druk op, op zoek naar meer doelpunten. Meerdere schoten op het doel door DZS worden uitstekend door de achterhoede van SVA (Josefine, Indy, Dominic en keepster Nynke) uit het doel gehouden. DVS deed er alles aan om een doelpunt te forceren. In de strijd om de bal voor het doel van SVA werd de bal door de tegenstander in het doel geschoten. De bal werd snel weer op de middenstip gelegd en ging SVA opnieuw in de aanval. Ondanks meerdere fantastische aanvallen bleef een nieuw doelpunt voor SVA uit. De tegenstander wist in de 1e helft de voorsprong uit te breiden naar 7-1.

    De 2e helft begon SVA sterk door 2 schoten op het doel door Lizzi. De schoten konden helaas nipt door de keeper van DZS uit het doelnet worden gehouden. De tegenstander wist haar voorsprong uit te breiden naar 9-1. Ondanks de achterstand bleef SVA als team voetballen! De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 12-1, maar een groot compliment voor alle spelers van SVA. Jullie hebben laten zien dat ook al moeten jullie tegen een moeilijke en (reusachtige) grote tegenstanders spelen, jullie blijven inzet tonen, blijven eerlijk spelen, blijven lachen en dat is net zoveel waard (en misschien wel meer) dan winnen.