• WEDSTRIJDZAKEN APP en VOETBAL.NL APP
 • Vanaf seizoen 2017/'18 is het amateurvoetbal overgestapt naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal voortaan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app gaan.

 • Voor wie is de Wedstrijdzaken - App?
  Deze app is voor iedereen die als official betrokken is bij een voetbalwedstrijd. Dit geldt dus voor teammanagers, scheidsrechters en trainers / coaches. Het is noodzakelijk om deze app op de telefoon te hebben. Let wel op dat je aan SVA gelinkt bent door middel van je emailadres. Het emailadres dat je gebruikt voor het aanmaken van je account moet bekend zijn in de ledenadministratie van SVA. Na een succesvolle koppeling worden de wedstrijden zichtbaar om af te handelen.

  Wedstrijdzaken - App ook voor Pupillen?
  Jazeker! Sinds februari 2018 voeren alle pupillenteams uitslagen in via de Wedstrijdzaken app. Met ingang van het seizoen 2018/’19 moeten pupillenteams vanaf Onder 8 ook de spelersopgaaf invullen op het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF) in de Wedstrijdzaken app.

 • Wedstrijdzaken app en Voetbal.nl app?
  De wedstrijdzaken app is puur voor het afhandelen van het wedstrijdformulier. Voor eerder genoemde officials is het noodzakelijk om deze app te hebben. De overige communicatie binnen SVA gaat via de Voetbal.nl app. Dan gaat het niet alleen om het programma, uitslagen en standen maar ook om trainingen, voorkeurstaken, evenementen en vergaderingen. Zorg dus dat je de Voetbal.nl app op je telefoon hebt staan. Ook hiervoor geldt dat deze via het emailadres met SVA gekoppeld moet zijn. Je hebt slechts 1 account nodig. Hiermee kun je op beide apps inloggen.

  Kortom: 
  Iedereen heeft de Voetbal.nl app nodig maar niet iedereen de Wedstrijdzaken app!

 • Waarom de Wedstrijdzaken-app ook voor pupillen?
  Door de spelersopgaaf in het mDWF in de Wedstrijdzaken app te doen, krijgt de KNVB meer data en informatie over spelers die daadwerkelijk in de jeugdteams actief zijn. Daarmee kan de KNVB op termijn de poule-indelingen verbeteren en ervoor zorgen dat er nog meer wedstrijden gespeeld worden tussen gelijkwaardige teams, wat ten goede komt aan de ontwikkeling en het plezier van het voetballende kind.

  Wie doet de spelersopgaaf?
  Voor de verenigingen betekent dit dat voor elke wedstrijd een spelersopgaaf moet worden ingevuld met de Wedstrijdzaken app. Het werkt in grote lijnen hetzelfde als bij het junioren- en seniorenvoetbal. De spelersopgaaf kan worden ingevuld door de teammanager en eventueel door de spelbegeleider of wedstrijdsecretaris.

  Er zijn twee verschillen met het (oude) bekende mobiele digitale wedstrijdformulier. Ten eerste is het bij teams vanaf de Onder 8 niet nodig om in te vullen wie de aanvoerder is. Ten tweede is het niet verplicht om de spelbegeleider/scheidsrechter in te vullen op het mDWF in de Wedstrijdzaken app, maar dan kunnen zij de uitslag niet invullen na afloop van de wedstrijd. Dat verloopt dan via de wedstrijdsecretaris van de ontvangende vereniging.

  Geen spelerspascontrole
  Bij het invoeren van de spelersopgaaf controleert de app op leeftijd en op het maximaal aantal toegestane dispensatiespelers. Het is niet de bedoeling dat de spelbegeleider/scheidsrechter de spelersopgaaf gaat controleren (spelerspascontrole). Pas vanaf Onder 13 geldt de digitale spelerspascontrole. Een fotootje is voor de Onder 12-teams en jongere spelers dan ook (nog) niet nodig.

 • Hieronder zijn 3 instructievideo's te zien met betrekking tot het werken met de mobiele app's.

  We leggen uit hoe je als teamlid (speler of staf) de spelers op kan geven via het mobiel digitaal wedstrijdformulier. In de tweede video leggen we uit hoe je het wedstrijdverloop in kan voeren als scheidsrechter. In de derde video leggen we uit hoe je als scheidsrechter de spelerspassen kan controleren.