• Westzaan JO10-1 – SVA JO10-3
  Vandaag mochten de mannen weer voetballen. In en tegen Westzaan. De hele week hadden we te maken met storm en regen, maar vandaag was het dan eindelijk perfect voetbalweer! Om half 9 waren we allemaal klaar voor de wedstrijd. De volgende mannen stonden in het veld. Twan op doel, Luuk en Tobias ervoor, op het middenveld Dave, Gijs J en Tom en in de spits stond vandaag Gijs H.
  De scheids had amper op zijn fluitje gefloten, of het was SVA die meteen richting het vijandelijke doel ging. De storm was dan gaan liggen, maar op het veld stormde het. Het regende ook kansen voor onze toppers. Het kon dan ook niet uitblijven. Met een snelle uitbal van Tobias werd Tom gevonden. Die liep keurig naar de linkerkant van het veld. En met zijn goude linkerbeen schoot hij hard langs de keeper, 0-1. Het kleine tegenstootje van Westzaan leverde zowaar een doelpunt op, 1-1. We speelden al heel sterk, maar toch werd er nog een tandje bijgeschakeld. Meer doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Een allerte Gijs H onderschepte de bal, een slimme bal op Dave leverde een mooi doelpunt op, 1-2. Bij de volgende aanval was het onze eigen ‘Frenkie’ die 3 man uitkapte en de bal bij Dave op een presenteerblaadje gaf. Dave schoot zo hard, dat de bal bijna door het net ging,
  1-3. Twan, die weinig te doen had, was wel scherp bij een achterbal. Hij trapte de bal over de Westzaanse verdediging heen en gaf Dave een niet te missen kans, 1-4. Even een kleine onoplettend- heid bij ons en een leuk kadootje voor Westzaan, 2-4. Het slotakkoord voor rust was weer voor ons. Luuk, die vandaag weer top speelde, hield een moeilijke bal goed binnen. Met een bekeken pass op Tom als vervolg. Onze Tom ‘slalom’ rende langs twee spelers en had ook nog eens een mooie afronding, 2-5. Rust! Nou mannen, wat spelen we goed. Je kan echt goed zien dat we als een team spelen. We blijven positief naar elkaar en ook als iemand per ongeluk een klein foutje maakt, porberen wij dat als TEAM op te lossen. Goed bezig hoor.
  De tweede helft begon met een weer een sterk SVA. Gijs J die vandaag flink de trucendoos opengooide, vond Dave. En Dave was vandaag ‘on-fire’, want weer vond hij het net, 2-6. Ook Gijs H was vandaag niet moe te krijgen. Nadat hij voor de zoveelste keer een bal veroverd had, vond ook hij Dave. En ja, het wordt een beetje eentonig, maar weer was het raak, 2-7. Westzaan scoorden nog een keer, 3-7. Als afgesproken met Twan, hadden we een keeperwissel gepland. Dave in de goal en Twan op het middenveld. Bij tijd en wijle overliepen we Westzaan. Tobias die met grote passen naar voren liep, had ook nog eens een mooie bal voor Tom in petto, 3-8. Uit de kluts nog een speldenprikje van Westzaan, 4-8. Luuk, die handig gebruik maakte van zijn lichaam, speelde de bal voor zichzelf vrij. Met een splijtende pass op Twan als gevolg. Waar onze Twan ze normaal tegenhoudt, wist hij nu de bal goed langs de Westzaan keeper te spelen, 4-9.
  Jongens, wat ben ik trots op jullie en wat hebben jullie goed gespeeld. Als wij met deze inzet en instelling blijven spelen, dan hebben alle tegenstanders het moeilijk met ons! Ga zo door.
  Erik Huijgen