• Westzaan JO11-1 JM – SVA JO11-3
  Vandaag weer een vroegertje. Je zou denken, de mannen worden ouder dus we gaan later beginnen, maar bij Westzaan denken ze daar anders over. Want om 8.30 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. We begonnen met Dave op doel, daarvoor Alex en invaller Enzo, op het middenveld hadden we Gijs H, Gijs J en Boy, voorin waren vandaag Twan en Nassim geposteerd. Helaas was Tobias ziek, beterschap. En Mark en Ilya konden er helaas ook niet bij zijn. Boy was geblesseerd, maar ging het toch proberen. TOP!
  Na het beginsignaal ontstond er een ware stormloop richting het doel van Westzaan. Helaas ontbrak het aan de scherpte, want in de afronding waren we wel wat slordig. Schoten van Nassim, Twan en Gijs J werden gekeerd door de keeper, maar evenvaak werd er naast geschoten of verloren we het overzicht waardoor Westzaan simpel kon uitverdedigen. Een goed blok van Enzo, die een verdienstelijk debuut maakte, gaf Gijs H de gelegenheid om te passen. Zijn bekeken bal werd door Nassim op waarde geschat. Twan die goed vrij liep, kreeg de bal op maat van Nassim, zodat het afmaken appeltje-eitje was, 0-1. Hierna werden de mouwen bij Westzaan opgestroopt en brak er voor SVA een rommelige fase aan. Uit het niets werd Westzaan gevaarlijk. De eerste bal werd door Dave uit het doel geranseld. Helaas was het daarna toch nog tweemaal Westzaan dat het net liet bollen, 2-1. Vlak voor rust leken we de gelijkmaker te gaan maken. Een goed opgezette aanval van Alex, Boy en Gijs J had meer vediend, maar de defensie van Westzaan deed wat het moest doen.
  RUST. Nou, Paul en ik hadden wel wat tips. We zagen een veel beter SVA, maar wat we ook zagen was dat we wat slordig waren in de afronding. En soms de simpelere oplossing, door middel van een balletje breed, niet zagen. Maar als we rustig blijven en gewoon doen wat we goed kunnen, dan binden we Westzaan gewoon aan onze zege kar. Natuurlijk heel makkelijk gezegd, maar de mannen deden het maar mooi wel even.
  De tweede helft waren we veel scherper. De gelijkmaker kwam al vrij snel. Enzo die vandaag het achterin met Alex keurig op orde had, speelde ‘Frenkie’ Gijs J in. En met Gijs J aan de bal, weet je dat er een goede pass komt. En die kwam ook, Nassim die zich keurig vrij liep, schoot vervolgens simpel de 2-2 binnen. Dave, die de laatste 15 minuten met Twan van positie had geruild, veroverde de bal en bedacht zich geen moment. Zijn bal belande pardoes achter de verbouwereerde keeper, 2-3. Bij een spaarzame counter van Westzaan was het Twan die er stond. Uit een snel genomen uittrap werd Nassim gelanceerd. En hij kon vervolgens de bal achteloos in het doel schieten, 2-4. Nog was de honger niet gestild. Gijs H zat er goed tussen, zodat Alex de bal eenvoudig aan Dave kon meegeven. Een sterke sprint aan de rechterkant, gaf hem ruim de tijd om Nassim een niet te missen kans te geven, 2-5. Dit was ook de eindstand.
  Mannen, wat de eerste helft niet helemaal goed ging, werd door jullie keurig hersteld in de tweede helft. Als we gewoon wat rustiger zijn in de afronding hadden we vandaag er nog meer kunnen maken. Niettemin zijn we weer dik tevreden. De hele wedstrijd bleven we er voor gaan en voor vechten. En we bleven vooral positief naar elkaar toe. Aankomende twee weken zijn we sowieso vrij, daar de KNVB een nieuwe indeling gaat maken. Houdt dus de voetbal.nl app in de gaten voor het nieuwe programma.
  Fijn weekend.
  Erik Huijgen