• WSV’30 JO10-2 – SVA JO10-3
  Eindelijk, maar dan ook eindelijk mochten we vandaag weer voor het ‘eggie’ voetballen. Omdat onze laatste 3 wedstrijden, vanwege Corona, niet doorgingen en we ook nog eens een hele lange wintertstop hadden, was het weer wennen om vroeg aanwezig te zijn op het voetbalveld.
  Maar dat we er zin in hadden was goed te zien. We speelden lekker met elkaar in en als afronding konden we Twan nog onder vuur nemen. We waren er klaar voor!
  We begonnen met Twan op doel, Tobias en Luuk er voor. Op het middenveld hadden we Gijs J en Dave en in de spits ‘Pippo’ Boy. In de wissel hadden we twee kanjers, te weten Tom en Gijs H. Je kon merken dat beide teams last hadden van de wind, of was het al een storm?
  De eerste 10 minuten speelden zich vooral af op het middenveld, met af en toe een speldenprik van WSV, maar die moeten dan nog altijd nog langs Twan, hetgeen ze de eerste periode niet lukte. Uit een mooie onderschepping van Tobias, werd Boy diepgestuurd. Ja, en die kan je op een boodschap sturen hoor, BAM-BOOM en hij lag in het netje, 0-1. Van de voorsprong konden we helaas niet lang genieten, want het waren al gauw de Wormernezen die scoorden, 1-1. Dit deerden onze toppers niet, want met een mooie pass van Gijs J op Tom, kon Tom, na nog eens twee man uitgekapt te hebben, heel hard uithalen, 1-2. WSV had nog een paar leuke aanvallen, maar gelukkig hebben wij Luuk en Tobias, die al het gevaar eruit haalden!
  RUST – Paul en ik waren tevreden. We hadden windje mee, maar speelden uiterst zorgvuldig. Kleine tip was, dat we goed achter de man moeten verdedigen en dat we bij corners van de tegenpartij er meteen naar toe moeten verdedigen, zodat ze niet op doel kunnen schieten.
  De 2e helft leek de wind, die we nu dus tegenhadden, nog wel harder te waaien. Het spel golfde op-en-neer, met aan allebei de kanten grote kansen. Het was WSV die tweemaal van afstand kon scoren, 3-2. Onze jongens bleven er voor gaan. Na een heel goed blok van Gijs H, was het Dave die ongehinderd op doel kon aflopen, 3-3. WSV werd wat sterker en drukte ons goed naar achteren. Nadat Twan twee keer katachtig had gered, werd het dan toch de 4-3. Ook nu kwamen wij weer gelijk. Het waren Boy en Dave die samen naar het doel liepen. De WSV-er twijfelde om in te grijpen, maar gelukkig twijfelde Dave niet, 4-4. Hierna leek het wel alsof alles bij WSV lukte, want binnen een poepescheet stond het zomaar 8-4. Maar de toppers bleven wel knokken voor elke meter. De volgende aanval was toch wel het resultaat van doorzetten. Want Gijs J en Gijs H zorgde ervoor dat WSV de bal verspeelde aan Luuk. Luuk zette met een pass, waar zijn vader jaloers op zou zijn, Tom in stelling. Met zijn goude linker scoorde hij de 8-5. Helaas kon WSV er nog twee bij maken, zodat de eindstand 10-5 werd. Mannen, we hebben een goede pot van jullie gezien. De eerste helft waren jullie de bovenliggende partij en jullie hebben de hele wedstrijd hard geknokt. De wedstrijd duurde helaas 10 minuten te lang. Maar jullie hebben bewezen allemaal ter kunnen voetballen. Van de week weer lekker trainen en dan volgende week uit tegen Westzaan.
  Erik Huijgen