• Zaandijk JO11-2 – SVA JO11-3
  Vandaag een wedstrijd tegen de koploper. Dat wordt dus een zware dobber, zou je denken….
  Alhoewel het kwik net boven de 3 graden uitkwam, was de gevoelstemperatuur -7 graden.
  We konden lekker ons trainingsjack aanhouden, want daarover hadden we een geel hesje. Onze ‘verborgen’ rood-witte leeuwen begonnen als volgt. Dave op doel, daarvoor Nassim en Tobias, op het middenveld Ilya, Gijs J, Mark, daarvoor Boy en Gijs H. In de wissel – de van een blessure teruggekeerde – Tom. We gaven jullie als opdracht mee, dat we veel moesten bewegen. Ook om warm te blijven, maar vooral om goed aanspeelbaar te zijn voor je medespelers. We begonnen heel sterk en lieten meteen Zaandijk achter ons aanlopen. Het resulteerde meteen in een leuke aanval, waarbij een pass van Mark voor de voeten van Gijs H kwam, wat volgde was een mooie bal op een goed vrijgelopen Boy. Helaas ging zijn schot net naast. Bij een volgende aanval werd Tobias op een onreglementaire manier tegengehouden. Ilya, die de vrije trap nam, had een perfecte assist op Nassim. Een koud kunstje voor hem, 0-1. De volgende aanval werd van achteruit ingezet. Dave speelde de bal in de loop van Mark, waarna een bekeken assist op Nassim voor hetzelfde resultaat zorgde, 0-2. Nog een paar keer was Zaandijk gevaarlijk. Maar steeds werde de gaten door ons dichtgelopen. Keurig mannen!
  RUST. Nou, Paul en ik konden jullie alleen maar complimenteren met het spel. Jullie werkten echt als een team voor elkaar. Speelden prima over en waren continu in beweging.
  De tweede helft schoten we uit de startblokken. De 0-3 kwam op naam van Nassim, nadat hij zichzelf keurig vrijliep, gaf Ilya hem een niet te missen kans. Mark, vandaag helemaal niet moe te krijgen, teisterde nog een keer de lat. Zaandijk wist niet wat hen overkwam, na twee simpele overwinningen kwamen ze nu onze mannen tegen. Weer een mooie bal van ‘Frenkie’ Gijs J op Ilya. En Ilya wist met dit buitenkansje wel raad, 0-4. De honger van de mannen was nog steeds niet gestild. En doordat wij goed vrij bleven lopen, ontstond er ook steeds meer ruimte voor ons. Een helemaal herstelde Tom, zag Ilya weer vrijlopen. Een Ilya wist precies wat die moest doen, 0-5. Een goed doorgeschoven Tobias zag Gijs H vrijlopen. Zijn bal op Nassim betekende een vrije doortocht van onze spits. Ja, en vandaag lukte alles bij hem, 0-6. Het slotakkoord kwam ook op naam van onze mannen. Tom en Gijs J maakten samen de tegenstander helemaal gek. En zagen Boy vrij lopen. Boy, die bibberend van de kou nog een perfecte bal op Nassim gaf, 0-7.
  Na de wedstrijd natuurlijk penalty’s. Nou, dat heeft Zaandijk geweten. Want in deze reeks onderscheidde Dave zich. Hij keerde alle ballen! Mijn complimenten.
  Conclusie: Mannen, vandaag was een perfect voorbeeld van hoe Paul en ik jullie graag zien voetballen (en het in grote getalen opgekomen publiek ook). We speelden enorm goed over, dit lukte mede doordat wij ook prima vrij liepen. Bewegen zonder bal is dus enorm belangrijk!
  Ga zo door TOPPERS!

  Erik Huijgen