• Zaandijk JO12-2 – SVA JO12-4
  Vandaag weer een heerlijke zaterdag met perfect voetbalweer. We werden begroet door de molens bij De Zaanse Schans, kan het mooier? Om dan vervolgens om 9 uur lekker tegen Zaandijk te voetballen! Al onze toppers hadden er in elk geval zin in. Helaas was onze kennismaking met de 3e klasse geen leuke, want na 2 grote nederlagen stonden we laatste. Maar wat hebben jullie beide wedstrijden laten zien dat jullie een TEAM zijn. Jullie bleven werken en vechten voor de bal, bleven positief naar elkaar en probeerden elke keer die goal te maken! Als trainer en leider zien wij dit graag, dus dat was vooraf zeker het compliment dat wij jullie (mee)gaven.
  We begonnen met Twan op doel, daarvoor Tobias en Daniël, op het middenveld hadden we Enzo, Mark en Alex, voorin Ilya en Gijs met in de wissel Boy. De eerste 10 minuten ging het spel lekker op en neer, met wel een iets sterker Zaandijk, maar een o zo goed aansluitend en werkend SVA. Een kans van Zaandijk werd door Twan mooi gekeerd, uit een echte levensgevaarlijke counter van ons, was het Enzo die net niet dat beetje geluk had. Bij een volgende aanval van Zaandijk zagen we Mark als een echte ‘Usain Bolt’ terugrennen/-verdedigen. En met een grootse krachtinspanning wist hij het gevaar te keren! Een verre uittrap van Twan kwam bij Gijs terecht, met een goede lichaamsbeweging kwam de bal voor Enzo zijn voeten. Die had vervolgens een goede steekbal op Boy in petto, helaas had onze ‘Pipo’ geen maatje 48, want anders had hij zeker gezeten. Daarna was het Zaandijk dat stevig doordrukte en tot tweemaal toe een goed keepende Twan kon verschalken, 2-0. Bij weer een leuke aanval van onze rood-witte leeuwen waren Daniël en Tobias goed betrokken, ze hielden snel het gevaar uit de aanval en Daniël behield ook keurig het overzicht. Een mooie bal op Ilya en een pass op Enzo was er een uit het spreekwoordelijke boekje. De afgemeten bal van Enzo op Boy was prima, helaas kon Boy de bal net niet langs de keeper krijgen. Zonde, maar een hele mooie aanval! Ook een afstandsschot van Alex was een prooi voor hun keeper. Vlak voor rust kon Zaandijk, ondanks 3 mooie reddingen, toch nog één keer scoren, 3-0.
  RUST. Nou mannen, we werken hard. Alleen hoeven we niet ‘bang’ te zijn voor de bal. Ook wij mogen best eens een schouderduw geven of lekker fel het duel in gaan, dat doen de Zaandijkers ook!
  Bij het begin van de tweede helft was het binnen no-time 5-0, maar daarna leek SVA zich te herstellen. Een felle Daniël veroverde weer eens de bal. Mark bood zich keurig aan en kreeg de bal in de voeten aangespeeld. Nadat hij 2 man had uitgespeeld zag hij ook nog eens Ilya vrij staan. Ilya bedacht zich geen moment en schoot hard op doel, helaas net naast. Bij een volgende aanval waren het Gijs en Alex die 3 man bezighielden, waardoor Enzo zeeën van tijd had om wat moois te bedenken. Hij omspeelde keurig zijn tegenstander, maar jammer genoeg was het schot op doel net niet goed geplaatst. Na een mooie rush van Boy, stond hij op eens oog-in-oog met de keeper, maar het doel werd net even teveel naar rechts gezocht. Ondertussen waren het de Zaandijkers die zich ook niet onbetuigd lieten en de stand naar 8-0 getild hadden, voordat wij wat terugdeden. Tobias die vlak daarvoor al van grote afstand net over had geschoten, bleef bij een volgende aanval uiterst koelbloedig, 8-1. Gelukkig was daarna Twan er nog, die ergen voorkwam.
  Mannen, een nederlaasg tegen een goede tegenstander is helemaal niets om je voor te schamen. Jullie hebben er weer alles aangedaan. Vooral na 5 minuten in de 2e helft, toen jullie feller werden, zie je dat WIJ ook kansen krijgen. Maandag lekker trainen en dan woensdag de inhaalwedstrijd tegen ZCFC JO12-1. Fijn weekend.
  Erik Huijgen