Zaterdag 02 Oktober 2021 te Zaandijk

Zaterdagochtendvroeg om 08.15 uur verzamelen wij ons bij ZVV Zaandijk. Het is een mooie frisse ochtend met een schemerig zonnetje wat achter een dun laagje wolken zit verstopt.
    Er zijn veel ouders, opa's en oma's om de meiden van SVA aan te moedigen.
    Het voetbalveld ligt op een fantastische locatie want wij worden getrakteerd op een mooi uitzicht, een voetbalveld met als achtergrond de Zaanse Molens van de Zaanse Schans.
    09.00 uur start de wedstrijd, we beginnen gelijk aanvallend en Jasmijn heeft al direct haar eerste poging voor een doelpunt, helaas gaat de bal naast het doel.
    Zaandijk komt sterk terug en scoren in de 6de minuut hun eerste doelpunt. Al snel hebben wij weer balbezit en Jasmijn mag haar tweede poging wagen om een doelpunt te scoren. Helaas geen succes.
    Zaandijk komt weer aan de bal en gaan wederom direct in de aanval maar Nynke weet de bal tegen te houden.
    Daarna word het weer spannend en heeft Jasmijn een supermooie actie, ze maakt een schijnbeweging door zichzelf om te draaien terwijl ze haar voet op de bal heeft, daarna gaat ze in de aanval maar zonder resultaat.
    Al snel heeft de tegenpartij weer bal bezit en rennen richting het doel waar Josephine al klaar staat en de bal voor het doel weet af te pakken. Josephine rent het hele veld over en gaat zelf in de aanval, ze schiet....maar helaas geen doelpunt.
    De eerste corner is voor ZVV Zaandijk en zij scoren hun 2de doelpunt.
    ZVV Zaandijk word sterker en aanvallender waardoor ze 0-3 maken, daarna volgen er nog een paar doelpogingen maar onze topper Nynke weet deze tegen te houden.
    Er volgen wat wissels en wij krijgen weer meer balbezit, diverse doelpogingen van Jet en ook van Iris, maar de bal gaat er maar niet in.
    Merle krijgt de bal en probeert de sterke tegenspeler voorbij te gaan, helaas word de bal afgepakt waarna er direct word gescoord. 0-4
    en dan 0-5
    en dan 0-6 ...de doelpunten vliegen in ene om onze oren.
    SVA laat zich hier niet door afleiden en komen weer sterk terug. Jet neemt de bal over en rent naar het doel en scoort. Yes 1-6!
    Net voor de rust schiet ZVV Zaandijk op onze lat, dat was nog even spannend.

De tweede helft begint goed, wij hebben meer balbezit en zijn aanvallender aan het voetballen. We hebben diverse pogingen om een doelpunt te maken maar het lukt steeds niet om te scoren.
    ZVV Zaandijk scoort weer, het is 1-7. Er word een paar keer met scherpe noppen op de voet van Cait gestaan waardoor ze geblesseerd van het veld af wordt gehaald door Joost.
    De zon is inmiddels gaan schijnen maar het voelt nog fris aan.
    Merle word gewisseld en heeft dus haar trainingsjasje nog aan gehouden, lekker warm! haha. Ze word hierop gewezen en doet hem snel uit.
    Lizzi kreeg tot 2x aan toe een flinke duw en word naar de grond gewerkt, ze krijgt een vrije trap. Deze word genomen door Jet. Wederom meerdere pogingen voor ons om een doelpunt te scoren. Fleur, Lizzi en Jet hebben een mooie opzet en rennen de tegenstander voorbij. Zeer mooie actie maar weer zonder resultaat. De kansen hebben wij wel gekregen maar helaas niet benut.
    Josephine weet aan de bal te komen en gaat richting doel, Lizzi staat op de juiste plek en krijgt de bal op haar knie waardoor ze scoort. YES 2-7! dit geeft wel weer een goed gevoel.
    Helaas is de wedstrijd bijna afgelopen en kunnen wij de achterstand niet meer inhalen.
    De uitslag is 2-7, er worden handen geschud en dan verlaten wij het veld.

Meiden van SVA, jullie hebben goed gespeeld. Zeker de tweede helft waren jullie aanvallender en meer in balbezit. We hebben een aantal mooie acties gezien en jullie samenwerking gaat steeds beter. Het was weer een genot om naar jullie te mogen kijken!