• ZCFC JO10-2 – SVA JO10-3
  Vandaag mochten de mannen naar ’t Kalf toe, om tegen ZCFC J010-2 te gaan spelen. We hadden ze in het eerste deel van de competitie al gehad, dus we wisten dat we aan elkaar gewaagd waren.
  We begonnen met Twan op doel, daarvoor ons vertrouwde tweetal Luuk en Tobias, op het middenveld stonden Gijs H, Gijs J en Dave en als spits hadden we vandaag Tom.
  De eerste tien minuten golfden het spel lekker op en neer. Maar waar we normaal altijd heel scherp voor de goal zijn, leek het vandaag nog allemaal niet zo te lukken. Goede combinaties tussen Gijs H en Dave, tussen Tom en Gijs J en een snelle uittrap van Twan op Dave leverden net niet een doelpunt op. Tobias, Luuk en Twan hadden achterin verder alles onder controle. Na weer een gekeerd schot van Dave, was het ZCFC die op de counter, zomaar vrij voor Twan kwam. Een goed terugsprintende Luuk, die zeker 10 meter goedmaakte op de spits van ZCFC, was heel onfortuinlijk bij het schot van hun spits, 1-0. Maar nog helemaal niets aan de hand mannen, want we waren eigenlijk wel de bovenliggende partij. Weer een aanval van onze rood-witte leeuwen. Tom werd door Gijs J aangespeeld, maar kwam bij zijn schot net precisie tekort. Ook een snel genomen uitbal van Luuk, vond een tegenstander op zijn weg. Jammer mannen! Helaas was het ZCFC dat vlak voor rust nog kon scoren, 2-0
  Rust. Nou, de limonade smaakten ons heerlijk. Ondertussen wat kleine tips aan de kanjers meegegeven. Waarbij we als team in elk geval gingen proberen een man als achterste speler te houden, zodat diegene het spel voor zich heeft. Dat maakt het verdedigend een stuk eenvoudiger.
  De tweede helft ging Dave op doel en kwam Twan in de spits te staan. De tweede helft stonden we veel beter. Tobias, die keurig achterin bleef en daardoor het spel voor zich had, speelde een lange bal op Gijs J. Onze Frenkie nam de bal keurig aan, maar zijn geplaatste schot vond het net, net niet. Op het moment dat wij met zijn allen wilden aanvallen, kwam de bal, via de kluts zomaar voor de voeten van de ZCFC spits terecht, die de bal makkelijk kon voorgeven op zijn medespeler, 3-0. De mannen bleven knokken. Ook een snel genomen corner van Gijs H, werd door Twan rakelings voorlangs geschoten. De 4-0 van ZCFC was onhoudbaar voor Dave. Ondanks de achterstand gingen de mannen wel op jacht naar hun verdiende doelpunt. En gelukkig maar, want de 4-1 was een echte werkgoal van het hele team. Dave die de bal snel uittrapte, vond Tom. Met zijn linker bediende hij Twan. Twan, kon nog net met zijn grote teen de bal voor de keeper wegtikken, om vervolgens de eindstand te bepalen op 4-1.
  Mannen, vandaag was het een wedstrijd waarbij wij net niet dat geluk hadden, dat ZCFC wel had. Wel wil ik jullie een compliment geven, dat jullie bleven knokken tot het einde. Jullie probeerden het vaak ook voetballend op te lossen. Volgende keer een nieuwe wedstrijd en dan gaan we gewoon weer winnen. Voor nu lekker twee weken vrij van trainen en onze eerste wedstrijd staat gepland op 14 mei. Fijne vakantie.
  Erik Huijgen