• Het lijkt nogwel nacht als we vertrekken vanuit Assendelft richting Monnickendam om om 08:30 uur te voetballen. Het herftsweer heeft echt zijn intreden gedaan. Het regent pijpenstelen onderweg en hopen dat het tijdens de wedstrijd een beetje droog is, ook voor de \"essentiële\" rij-ouders welke langs de lijn staan.

  Nou de weergoden zijn ons goedgezind want het is droog bij de aftrap!
  SVA begint goed en heeft de druk er al redelijk op zitten. Eerste echt schot op doel is voor Robin maar helaas heeft de keeper hem. Vanuit een corner kopt een speler van Monnickendam de bal snoeihard binnen, 1-0. Het spel gaat over en weer en ze zijn zeker aan elkaar gewaagd. Daar is de gelijkmaker van de schoen van Huug 1-1. Stijn is het achterveld, bestaande uit Hugo en Noor, goed aan het sturen. Dylan en Huug zijn verwikkeld in een zwaar gevecht met 3 man van Monnickendam maar helaas verliezen ze de strijd. Zeer mooie goal van Huug 1-2! Sebastiaan staat mooi vrij voor de goal maar helaas komt de bal niet bij hem. Monnickendam probeert het wel maar komen er niet helemaal door gelukkig. SVA heeft de druk er nogsteeds goed op zitten, toppers zijn het. Mooie corner van Dylan op Huug maar die mist echt net.......Mooie redding van Noor net voor de doellijn tot frustratie van Monnickendam. Wat een topredding van Stijn, met zijn vingers zo over het doel gewerkt.  Op aangeven van  Dylan is daar de 1-3 door Sebastiaan.  Helaas is bijna meteen daar het antwoord van Monnickendam 2-3 en meteen ook de 3-3....kom op SVA koppies omhoog, bijna rust. Nou nog net de 4-3 tegen en de 4-4 op een voorzet van Dylan door en speler van Monnickendam, cadeautje dus

  De 2de helft is nog maar net van start en daar scoort Sebastiaan de 4-5 al. Monnickendam voert de druk nu wat op en komt steeds vaker in de buurt van ons doel en ze maken dan ook de 5-5. Werelds Hugo maakt de 5-6 en direct erna de 5-7 door Sebastiaan, the Boys and Girl are on 🔥!! Wat gekluts voor ons doel maar daar is Hugo en schop die bal een eind weg. Mooie bal van Robin op Sebastiaan en dan is het 5-8. Monnickendam probeert het echt maar SVA staat als een huis. De laatste 10 min zijn ingegaan en we hopen dat ze dit zullen volhouden.  Monnickendam voert nog meer druk op en maken dan ook de 6-8. Kom op SVA maakt je huisje klein! Monnickendam komt steeds dichterbij want het is ineens weer 7-8. Hugo probeert het met een hard schot van afstand maar gaat helaas net over.
  Jeetje Stijn, wat geef je mooie ballen weg vandaag! Noor wilde ook graag scoren alleen dit keer bijna in eigen doel....Nog 3 minuten afzien. Sebastiaan en Robin proberen het nog een keer samen. Schot van Monnickendam vol op de paal, slaak van opluchting langs de lijn!  Monnickendam komt steeds meer en dichterbij het doel, het zal toch niet in de laatste paar minuten nog mis gaan he??
  Nou daar is ie dan, de zwaar bevochten overwinning is binnen, 7-8!!!

  Jullie hebben vandaag weer alles gegeven kanjers, deels om de overwinning binnen te slepen en deels om warm te blijven. Alle handjes zijn rood van de koud maar wat hebben jullie verdiend gewonnen!!! En een heerlijk detail is dat we het de hele wedstrijd droog hebben gehouden!

  Gr Carla