• SVA GAAT DE SAMENWERKING AAN MET SPIEREN VOOR SPIEREN

  De SVA-jeugd heeft zich voor drie jaar verbonden aan Stichting Spieren voor Spieren. Zondag 3 juni 2018 is deze samenwerking tijdens de Familiedag officieel bekrachtigd. De verbondenheid komt tot uiting door het dragen van het logo van Spieren voor Spieren op de rechtermouw van de nieuwe voetbalshirts van jeugdhoofdsponsor 123inkt.nl.

 • Logo Spieren voor Spieren op tenue SVA

  Partner van SVA
  Partner van SVA

  Logo Spieren voor Spieren op tenue SVA

 • Waarom een samenwerking met SVA?
  SVA kreeg van jeugdhoofdsponsor 123inkt.nl de mogelijk om een goed doel op de mouw van de nieuwe shirts te laten bedrukken. Hier heeft SVA zorgvuldig over nagedacht. Vanwege de vele raakvlakken kwam SVA uiteindelijk uit bij Spieren voor Spieren. De grootste raakvlakken zijn jeugd, plezier, bewegen en voetbal. Spieren voor Spieren is namelijk in 1998 opgericht uit een initiatief van het Nederlands Voetbal Elftal.

 • Wie is Spieren voor Spieren?
  Spieren voor Spieren is sinds oktober 2003 een CBF-gekeurde stichting. Spieren voor Spieren zamelt geld in om wetenschappelijk onderzoek naar de achtergrond van spierziekten te financieren of van financiële garanties te voorzien. Er zijn zeshonderd verschillende spierziekten, er is dus veel geld nodig. Hun missie is om alle spierziekten de wereld uit te helpen.
  Spieren voor Spieren huist in Amsterdam. Ex hockey international Mienke Booij is directeur van de stichting. Naast Louis van Gaal (ere-ambassadeur) en Sven Kramer (hoofd ambassadeur) zijn er talloze (ex-)topsporters die zich inzetten als ambassadeurs voor Spieren voor Spieren, zoals: Ron Vlaar, Joël Veltman en Pieter van de Hoogeband.